На снимката: Делян ПеевскиСанкционираният по глобалния закон Манитски“ бивш депутат

...
На снимката: Делян ПеевскиСанкционираният по глобалния закон Манитски“ бивш депутат
Коментари Харесай

ДПС не може да се измъкне от сянката на Пеевски

На фотографията: Делян Пеевски
Санкционираният по световния закон „ Манитски “ някогашен народен представител на Движение за права и свободи Делян Пеевски още веднъж се кандидатира за депутат. Този път Пеевски води листата с кандидат-депутати на Движение за права и свободи за 1 МИР – Благоевград. Най-вероятно Пеевски ще води и още една листа. Традиционният му регион е Пазарджик. Към момента листата на Движение за права и свободи там не е записана, като крайният период за това е през днешния ден.

Наскоро той бе лидер и на листата на придвижването във Велико Търново. Там Движение за права и свободи също към момента не е записало своите претенденти.

Припомняме, че през юни 2021 година Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков бяха глобени по „ Магнитски “. Службата за надзор на задгранични активи във финансовото министерство на Съединени американски щати (OFAC) упреква Пеевски, че „ регулярно е взел участие в корупция, като си е служил с търговия с въздействие и подкупи, с цел да се отбрани от публичен надзор и с цел да упражнява надзор върху основни институции и браншове в българското общество “.

Когато за пръв път бяха оповестени глобите Движение за права и свободи не издигна Пеевски за първите два вота, извършени в последните две години. После обаче стартира още веднъж да го издига.

Откакто бе включен в листата, Пеевски два пъти не взе участие във вота за парламент. На последните избори за Народно заседание той беше лидер във Велико Търново, където съумя да събере повече поддръжка от съпредседателя на „ Демократична България “ Христо Иванов.

На няколко пъти той бе издиган и за евродепутат, само че след това бе отдръпнат. Според неофициална информация това се случваше след напън от страна на европейските либерали.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР