Президентът Радев на практика е обезглавил“ българската система за изграждането

...
Президентът Радев на практика е обезглавил“ българската система за изграждането
Коментари Харесай

Христо Иванов: Президентът Радев не свиква съвета по сигурността. Това е изключително безотговорно

Президентът Радев на процедура е „ обезглавил “ българската система за построяването на цели за националната сигурност. Неговият отвод да привиква Консултативен съвет по национална сигурност във формата, който е одобрен по Конституция и закон, на процедура пред лицето на пет войни, които се случват на диаметър от 1 000 километра от България, значи отвод българската политическа институционална система да уеднаквява цели в националната сигурност по законен метод. Това е извънредно безконтролно и се прави в името на неговите персонални желания да си приказва с един или различен,  съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов на брифинг в Народното събрание.

Той разяснява и несполучливия избор на съмнение против кабинета:

„ В някакъв смисъл можем да сме признателни за този избор на съмнение, тъй като той сподели безлатернативността на това ръководство. Това ръководство е мъчно, обвързвано с сложни взаимни отстъпки, с спорове, които няма да спрат. То се крепи на политически сили, които остават съперници и резервират своите разлики. Акад. Денков и Мария Габриел откриха някаква пътека, по която можем да сплотяваме старания в името на националните ни цели, тъй като България би трябвало да върви напред. Не можем да се върнем към политическата рецесия “.

„ На процедура единствено този формат може да осъществя дневния ред. Тези, които нападнаха ръководството, не могат да формулират негова политическа опция “, добави той.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР