на снимката: Борислав СарафовБорислав Сарафов остава единствен кандидат за поста

...
на снимката: Борислав СарафовБорислав Сарафов остава единствен кандидат за поста
Коментари Харесай

Борислав Сарафов остава единствен кандидат за директор на следствието

на фотографията: Борислав Сарафов
Борислав Сарафов остава единствен претендент за поста шеф на националното разследване. Това стана ясно през днешния ден на съвещанието на прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС). 

По закон номинации могат да вършат основният прокурор, най-малко трима членове на ПК на Висш съдебен съвет и министърът на правораздаването. Предложенията се афишират в две следващи съвещания на колегията, написа Lex.bg.

Миналата седмица беше импортирано това на обвинител №1 Иван Гешев и членовете на съвета Светлана Бошнакова, Огнян Дамянов и Йордан Стоев, които издигнаха кандидатурата на Борислав Сарафов за втори мандат като шеф на Национална следствена служба.

На второто следващо съвещание – през днешния ден, беше докладвано, че няма друга кандидатура.

На 26 септември служебният министър на правораздаването Крум Зарков прикани следователите да посочат кой да бъде номиниран за шеф на Национална следствена служба.

Вчера стана ясно, че общото заседание на националното разследване единомислещо поддържа Сарафов за поста и по този начин министърът не внесе втора кандидатура.

Мандатът на Борислав Сарафов изтича на 18 декември, а изборът е плануван за 9 ноември. За да бъде определен Сарафов, би трябвало да гласоподават най-малко осем души във Висш съдебен съвет.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР