На снимката: Атанас ПекановЗаседанието на Парламента бе провалено тази вечер

...
На снимката: Атанас ПекановЗаседанието на Парламента бе провалено тази вечер
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Същината на съдебната реформа днес бе провалена

На фотографията: Атанас Пеканов
„ Заседанието на Парламента бе провалено довечера по време на полемиката в зала, когато най-сетне се стигна до същината на правосъдната промяна – най-сетне да се вкара механизъм за следствие на основния прокурор. И то заради мижав интерес – поради липса на кворум “. Така вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов разяснява провалилото се през днешния ден гласоподаване на механизма за следствие на основния прокурор от депутатите.

Тази вечер депутатите не съумяха да гласоподават на първо четене да бъде ли основан механизъм за следствие на основния прокурор. Механизмът се вкарва с промени в Наказателно-процесуалния кодекс. Поради липса на кворум обаче, не се стигна до неговото гласоподаване на първо четене от пленарната зала.

По думите на депутати от „ Демократична България “, сътрудниците им от ГЕРБ и Движение за права и свободи не са се записали в зала.

„ Голям е обаче ползата на някои да стоим вечно в състояние на застоялост, вместо да се движим напред. С такива старания, такива ще са и резултатите за нашата страна “, написа още Пеканов.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР