На снимката: Атанас АтанасовОще в първите дни на новия парламент

...
На снимката: Атанас АтанасовОще в първите дни на новия парламент
Коментари Харесай

„Демократична България“ иска 48-мият Парламент да изясни какви вреди е нанесъл Борисов с „Турски поток“

На фотографията: Атанас Атанасов
„ Още в първите дни на новия парламент ще предложа да се сформира парламентарна анкетна комисия, която да обясни какви са нанесените вреди на българската национална сигурност от дейностите на премиера Бойко Борисов, с които е сложил българската страна в енергийна взаимозависимост от Русия и обслужил проектите на Путин за война против Украйна и цивилизования свят “. Това се споделя в позиция на „ Демократична България “, изразена от нейния съпредседател Атанас Атанасов.

Думите на Атанасов идват след разкрития на уеб страницата BIRD.bg за сводки на ДАНС, показващи, че Борисов и президентът Румен Радев са били известени за евентуалните вреди от реализирането на плана „ Турски поток “. В сводките на ДАНС от октомври 2017 година се споделя, че планът е с „ цел вероятно прекратяване на преноса през Украйна “. В друга сводка от декември 2017 година се регистрира, че тръбата единствено ще придвижва газ за Сърбия и Унгария, само че няма да има връзка с българската система и няма да остава газ за вътрешния пазар.

„ Днес Парламентът е единствения орган в страната, който би могъл транспарантно да обясни истината за това закононарушение срещу републиката, защото явно прокуратурата на Гешев прикрива незаконната активност на Борисов “, споделя още Атанас Атанасов.

Кандидатът за депутат Ивайло Мирчев също регистрира, че България няма интерес от тази тръба, че по нея няма да тече газ за страната ни и единствената цел е да бъде заобиколена Украйна, с цел да може Путин умерено да стартира пълномащабна война против нея.

„ Заключенията в отчета на ДАНС са разумни и 5 години по-късно виждаме, че от контраразузнаването са били безусловно прави. Фрапиращото е друго – за какво Бойко Борисов и Радев, знаейки за този отчет, не вършат нищо, а обслужват интереса на Путин и в последна сметка газовият байпас на Украйна е издигнат и то за сметка на българските данъкоплатци, обилно финансирали настояването на Русия с 3 милиарда лева? “, разяснява от своя страна претендентът на депутат Ивайло Мирчев.

„ Днес артистът на републиката е в нова роля – той е евроатлантик №1 и бори „ неприятните руснаци “, които до момента в който бе на власт обилно обслужваше. Като министър председател Борисов имаше две съществени цели – да лети с хеликоптер над „ Турски поток “ и да дава нареждания на Pi аr Sevi – „ Снимай, снимай да покажа след това на Путин какъв брой бързо работим “, а по-късно да гони съветския президент по коридорите в Истанбул, с цел да му покаже фотоси от съвсем готовата тръба “, разяснява Мирчев.

„ Време е да разберем, че Борисов лъже освен на карти, лъже и като политик, лъже народа си. От това губи България, губим всички “, споделя още Мирчев.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР