На снимката: Александър Николов.Ама разбира се, че ще повдигнат обвинения

...
На снимката: Александър Николов.Ама разбира се, че ще повдигнат обвинения
Коментари Харесай

„Провалиха се с Nexo, ще се провалят и тук“. Реакциите към обвиненията за бившия енергиен министър

На фотографията: Александър Николов.
„ Ама несъмнено, че ще издигнат обвинявания на тези, които ни разкачиха от „ Газпром “. И няма да издигнат на тези, които изхарчиха 4 милиарда лв. обществени средства за водопровод, непокътнат 90% от Русия за десетилетие напред. Единственият водопровод, по който и сега си тече съветски газ за Европа “.

Така политологът Даниел Смилов разяснява във Фейсбук оповестените през днешния ден обвинявания против три длъжностни лица по отношение на дейностите на страната ни, откакто „ Газпром “ приключи доставките на природен газ.

Едно от трите длъжностни лица с повдигнати обвинявания е някогашният енергиен министър Александър Николов. Той е упрекнат за умишлена занемареност и по тази причина, че не е направлявал някогашния шеф на „ Булгаргаз “ Людмил Йоцов. Той също има обвиняване за занемареност. Заместникът на Николов – Данаил Николов, е упрекнат за закононарушение по работа. Според проверяващите той е превишил властта и правата си, за да набави полза за комерсиално сдружение „ М. “ ЕАД. Тримата обвинени са с наложена прокурорска мярка „ Подписка “.

По думите на прокуратурата, в границите на брифинг, извършен през днешния ден, обвиняванията са за вреди за „ Булгаргаз “ ЕАД, настъпили от закононарушенията, възлизащи на над 88 млн. лв. за края на месец април и май 2022 година
Евгений Дайнов: Орките стартират да мъстят за страха, който усещаха в продължение на няколко месеца
„ Очаквано: орките стартират да мъстят за страха, който усещаха в продължение на няколко месеца. Оттогава до през днешния ден следват задачата: освен в никакъв случай повече да няма държавно управление като на Кирил Петков, само че да бъде унищожена самата опция да има такова “, написа проф. Евгений Дайнов по случая във Фейсбук.
Още през вчерашния ден Илиян Василев показва, че чака дейности против Николов.
„ Очаквайте прокуратурата да даде рамо на ГЕРБ и задкулисието със зрелищна акция към покупко-продажбите за природен газ в държавното управление на Петков след бруталното прекъсване на природния газ от Газпром – за какво не сме платили в рубли, за какво не бил извършен търг. Вендетата на Борисов и Пеевски, тъй като някои им прекъсна потоците от Газпром, е съгласувана с Радев с концепцията да тушира тематиката за корупцията по време на предизборната акция.

Най-вероятно ще го отнесе тогавашния началник на Булгаргаз Людмил Йоцов и заместител министър на енергетиката, още лица – министърът Сашо Николов. Имало е концепцията да се вдигне мерника и към Кирил и Асен, само че са се намесили по-умни, че това ще се обърне против основателите на акцията. Отмъщението включва цялата кохорта на Газпром. Провалиха се с Нексо, ще се провалят и тук “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР