На снимката – ракетата “Фалкън 9 на частната компания СпейсЕкс

...
На снимката – ракетата “Фалкън 9 на частната компания СпейсЕкс
Коментари Харесай

НАСА и СпейсЕкс избраха дата за старта на втория полет на космическия кораб “Драгън” до космическата станция – 7-ми октомври!

 Falcon 9 rocket positioned

На фотографията – ракетата “Фалкън 9 ” на частната компания СпейсЕкс е позиционирана за демонстрационно назад преброяване като част от подготовката за идното изстрелване. Photo credit: NASA

За разлика от предходния полет, който бе единствено демонстрационен, този път възможният резултат от полета на “Драгън ” (успех или провал) ще бъде сериозен за работата на станцията. Корабът ще би трябвало да достави в космоса и след приключването на полета да върне на Земята теоретичен товар – обвързван с опити в региона на биотехнологиите и проучване на функционалностите на човешкия организъм в изискванията на безтегловност. Един от опитите с име “Микро 6 ” е фокусиран върху проучването на въздействието на микрогравитацията върху Candida albicans, микроорганизъм – внушителен за чревната флора на човек. Друг опит е фокусиран върху въздействието на микрогравитацията върху растението Arabidopsis thaliana.

Космическата ракета “Фалкън 9 ” и корабът “Драгън ” се чакат да бъдат изстреляни на 7-ми октомври 2012 година.

По информация от: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР