На следващото си заседание правителството в Будапеща ще приеме решение

...
На следващото си заседание правителството в Будапеща ще приеме решение
Коментари Харесай

Унгария призова институции и компании да ползват с 25% по-малко газ

На идващото си съвещание държавното управление в Будапеща ще одобри решение " за бъдещето " на лимитите на цените на горивата и на избрани хранителни артикули, които са в действие в Унгария до 1 октомври, това разгласи през днешния ден Гергей Гуяш, шеф на кабинета на унгарския министър председател Виктор Орбан, съобщи " Ройтерс ".

" Държавните институции и компании, като се изключи лечебните заведения и обществените институции, са длъжни да понижат потреблението си на природен газ с 25% ", разгласи пред публицисти Гуяш.

Унгарското държавно управление е приело решение да бъде понижено потреблението на природен газ в системата на държавната администрация и в държавните компании. Кабинетът в Будапеща приканва частните компании да последват този образец. Началникът на кабинета на унгарския министър председател е позволил, че е допустимо да се наложи в постройките на държавните институции да бъде поддържана доста по-ниска температура от нормалното - 18°С.

Правителството на Унгария чака повече детайлности за предлагането на Европейската комисия за налагане на таван на цената на съветския газ, защото към момента не го схваща изцяло. Кабинетът на Виктор Орбан също по този начин е приело решение да бъде контролирана цените на дървата за огрев, нещо което е от значително значение за жителите на селата и по-малките градове.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР