На символичната церемония присъстваха министърът на транспорта Ивайло Московски и

...
На символичната церемония присъстваха министърът на транспорта Ивайло Московски и
Коментари Харесай

Пуснаха новата естакада до Летище София

На символичната гала участваха министърът на превоза Ивайло Московски и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Новата пътна връзка е с обсег от бул. "Брюксел " до ул. "Мими Балканска " и е на обща стойност 13,7 млн. лв. с Данък добавена стойност, като финансирането е обезпечено от бюджета на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, сподели министър Ивайло Московски.

Трасето редуцира пътят до Терминал 2 на летището.

"Проектът е стартирал 2004 година, заварихме го в положение, което по никакъв метод не позволяваше той да бъде удължен, само че взаимно със Столична община намерихме подобен вид ", разяснява Московски.

Той напомни, че дълго време обектът е бил консервиран, до момента в който се откри финансиране и се рестартира. По-големият поток от пасажери е обвързван с Терминал 2 и тази директна пътна връзка дружно с алтернативата и на столичното метро в огромна степен ще облекчи трафика, уточни транспортният министър.

Московски благодари на изпълнителите на обекта, поради високата трудност на пътната естакада.

"Това е пътна естакада с висока трудност на осъществяване, няма доста такива правени в България “, означи министърът и добави, че изпълнителите са съумели да изпълнят плана, с цел да бъде пусната естакадата алегорично за Председателството.

"Връзката на бул. "Брюксел " с Летище София се отваря тъкмо за европредседателството на България и пожелаваме безаварийно пътешестване на всички и триумф на Председателството ", сподели още Ивайло Московски.

По думите на кмета Йорданка Фандъкова е завършен един от занемарените обекти в предишното, едно пространство на София, около което не ни се е желало да минаваме.

"Това е доста значим обект за столицата освен поради връзката с Летище София, само че и поради това, че облекчава придвижването в града. Тази директна връзка от центъра на София до летището икономисва на кв. "Дружба " и на Бизнес зоната доста тежко придвижване и спомагателни излъчвания газове ", уточни столичният кмет.

Булевардът има обща визия с до момента построения сектор, има шумоизолираща стена и е с две платна. За него ще се грижи Летище София, към чиято конструкция новият пътен сектор принадлежи, взаимно със Столична община.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР