На съвместна пресконференция с чешкия министър по европейските въпроси Мартин

...
На съвместна пресконференция с чешкия министър по европейските въпроси Мартин
Коментари Харесай

Прага: Евроинтеграцията на Косово няма да бъде отделена от диалога със Сърбия

На взаимна конференция с чешкия министър по европейските въпроси Мартин Дворжак, косовският вицепремиер Бесник Бислими повдигна въпроса за отделянето на европейската интеграция на Прищина от разговора със Сърбия, само че получи отговор, че това е невероятно, заяви „ Албениън пост “.

Бислими съобщи, че макар огромната признателност, която изпитва към Чешката република, Прищина упорства освен да се отстранен ограниченията на Европейски Съюз, само че и " най-важното е разговорът със Сърбия да се отдели от процеса на интеграция на Косово ".

Дворжак, на собствен ред, даже не загатна опцията за унищожаване на ограниченията и съобщи, че разделянето на пътя към интеграция с разговора със Сърбия е изцяло невероятно и това е въпрос, който всички знаят.

" Въпросът за добросъседството и интеграцията е въпрос, който се отнася за всички балкански страни ", съобщи чешкият министър.

" Чешката република е най-близкият съдружник на Косово и ние желаеме да забележим Косово в Европейски Съюз. От друга страна, има доста работа за извършване, подготвени сме да подкрепим и да помогнем с домашните работи. Косово е подложено на напън да бъде положително и градивно в разговора си със Сърбия. Това е най-хубавият метод да се доближим до Европейски Съюз, да покажем позитивен и градивен метод, макар че знаем какъв брой комплицирана е обстановката ", добави Дворжак./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР