На съвместна пресконференция с Ангела Меркел в Париж президентът на

...
На съвместна пресконференция с Ангела Меркел в Париж президентът на
Коментари Харесай

Макрон: Френската визия за Европа се нуждае от германска подкрепа


На взаимна конференция с Ангела Меркел в Париж президентът на Франция Еманюел Макрон сподели, че неговите амбициозни проекти за реформиране на Европейски Съюз се нуждаят от немска поддръжка.

Федералният канцлер Меркел се готви за решаващо гласоподаване, обвързвано с образуването на новата ръководеща коалиция в Германия.

„ Амбицията ни не може да се осъществя сама ” сподели Макрон.

„ Тя би трябвало да е съзвучна с упоритостта на Германия ”, уточни френският президент.

Германия и Франция са подготвени да актуализират Елисейския контракт, подписан преди 55 години и положил основите за помиряване и развиване на тясно съдействие сред двете страни, съобщи федералният канцлер Ангела Меркел в Париж.

„ Радвам се, че взехме решение да актуализираме този контракт през 21 в. в светлината на новите провокации ”, сподели Меркел. „ Германско-френското другарство и съдействие постоянно са били свързани с тематиката за усилване на Европа ”, уточни канцлерът. „ Как можем да променим Европа в световния свят? Мисля, че това ще бъде отразено в новия Елисейски контракт ”.

Меркел подсети, че на проучвателните съвещания за коалиция със социалдемократите тематиката за развиването на единна Европа е била доста значима. Според нея, признатият след консултациите документ предлага пространство за договаряния с Франция за по-нататъшно подсилване на Европейски Съюз. /АФП и ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР