На съвместна пресконференция народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев и

...
На съвместна пресконференция народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев и
Коментари Харесай

Д-р Цветан Василев: Кадровият проблем е най-сериозен за видинската болница

На взаимна конференция националният представител от ГЕРБ Владимир Тошев и кметът на Видин Огнян Ценков оповестиха, ч е ще изплащат стипендии на студенти по медицина, които ще се завърнат да работят във видинската болничното заведение.

На конференцията участва и шефът на МБАЛ “Св.Петка “, който разяснява, че подадената групова оставка от медицинските експерти няма правна стойност, само че в случай че те подадат самостоятелни заявки за овакантяване, то „ това към този момент е притеснително “: „ Ако това се случи, болничното заведение ще спре да работи.

Това е притеснително. Но аз персонално считам, че това е страст, ще организираме още диалози с нашите сътрудници, би трябвало да намерим разбирането. “ Д-р Василев разяснява, че най-сериозен за видинската болница е кадровият проблем, а от всички отделения, най-сериозно стои този проблем за акушеро-гинекологичното поделение. Директорът на болничното заведение е безапелационен, че при този размер от осъществявани действия, заплатите няма по какъв начин да бъдат увеличени.
 Пресконференцията
Д-р Цветан Василев заяви, че отговорностите на болничното заведение при неговото встъпван е в служба са били над 3 600 000 лева . Днес финансовото положение е нормализирано. „ Възнаграждението е директно подвластно от приходите на болничното заведение.-->

Ние в продължение на една година до момента не можем да усвоим това, което ни дават нашите приходоизточници - както Министерството на здравеопазването, по този начин и НЗОК. Тоест работим по-малко като размер и отсам идва тази неспособност за нарастване на работните заплати “, изясни изпълнителният шеф. И сподели, че сега, в който се усилят общите доходи на болничното заведение, тогава най-лесното решение е да се усилят и възнагражденията.

Кметът Ценков разгласи, че Община Видин се е отзовала на молбата на управлението и за оказване на финансова помощ за възобновяване на отделението по хемодиализа, като за тази цел с решение на Общинския съвет са преведени 10 000 лева

Подкрепена е самодейността за реализиране на безвъзмездни прегледи на деца от експерти на университетската болница „ Пирогов “. И сподели още, че грижата за опазването на здравето не се изчерпва единствено с болничното заведение.

Тя е обвързвана с доболничната помощ, с общо практикуващите лекари и доста други. По негово предложение да вземем за пример е направена процедура за подаяние на 4 800 кв. м повърхност, където да бъде осъществен план за филиал на Спешна здравна помощ.

„ Утре има изключително съвещание на Общинския съвет и аз откровено се надявам това да бъде обединяване сред общинските съветници от другите групи към идеята да вървим поредно в търсене на решения, които да развиват видинската болница “, прикани кметът.
       
Според Владимир Тошев митингите, които бяха проведени през предходната седмица във видинската болница, са предизвикани от избрани партийни ползи, а казусът с фрагментите излиза на напред във времето при предходното управление на лечебното заведение, когато напущат 29 лекари.

Той съобщи, че желанието на здравното министерство по отношение на лечебните заведения в Северозапада е интерпретирано по неправилен метод. Вече ясно е изразена позицията, че закриване на отделения и преструктуриране на лечебни заведения няма да има. Проблемите ще бъдат диференцирани и решавани поотделно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР