На съучениците на Гешев няма да го дам, докато това

...
На съучениците на Гешев няма да го дам, докато това
Коментари Харесай

Борисов: Няма да си дам имунитета на съучениците на Гешев, народът ми го е дал

" На съучениците на Гешев няма да го дам, до момента в който това продължава ", безапелационен беше Борисов.

Преди да стартира да приказва, водачът на ГЕРБ се пошегува: Да не спре токът, ще ме обвинят мен ", във връзка вчерашната преживелица в студиото, където Гешев отговаряше на въпроси на жителите. 

" Аз не чух нито дума за Радев, нито дума за Движение за права и свободи, а моят имунитет го дава българският народ, поставяйки ме преди всичко и на избори, и като социологически организации, и като политическа персона ", добави той.

Борисов описа, че е бил посъветван да не разяснява пред медиите двата негови разпита в прокуратурата, само че не се сдържа.

" Въпреки че ме накараха да кажа, че няма да разясня развеждането ми като мечка в прокуратурите, в единия случай ме питаха дали съм чел вестник " Марица " и списание " Лайфстайл ", и какво съм имал поради да кажа, че след пет години ще се оженя, когато се майтапя с всички вас. По-страшно беше във ВКП, където пристигнаха трима прокурори да ми зададат въпрос - за какво съм желал оставката на Гешев ", разкри Борисов.

" В него диалог аз зададох въпроса - вие президента Радев викахте ли го - не, Кирил Петков викахте ли го, не, Атанас Атанасов, не, Асен Василев - не, Корнелия Нинова - не, Слави Трифонов - не. А за какво ме викате мен? ", описа водачът на ГЕРБ.

Досега най-малко 20 политически плана са почнали напълно на мой тил. Аз не чух нито дума за Движение за права и свободи, нито дума за Радев, нито дума за който и да е, възмути се той.

Борисов заяви още, че лидерската среща ще се състои през днешния ден, а през вчерашния ден е бил в непрекъсната връзка с Кирил Петков - и за гласуването на декларацията за Украйна и по енергийната тематика.

Тези лидерски срещи не са закрепени, те могат да се организират три пъти дневно. Вчера с господин Петков бяхме в непрекъсната връзка, сподели Борисов. Това не са медийни срещи, а работни, акцентира той.

В 10.00 часа ще се забележим, само че отново споделям, това не са срещи, от които ще произлязат вести, акцентира Борисов.

По мотив визитата на украинския президент, водачът на ГЕРБ разяснява: " Президентът Зеленски е един от хората, които движат международната политика ".

" Посещението е значим знак за евроатлантическата общественост у нас, за значимите задания и цели, самопризнание за това, което България прави в последните месеци. Ако има такава аудиенция, несъмнено, ще се забележим с него, разяснява Борисов.

" Още повече, че има две тематики, които доста ме тормозят. Това, което излезе за проблемите в атомната централа " Запорожие ", вие помните, че от първия ден, аз ви споделих, че това най-вече ме тормози. Това е най-голямата централа в Европа, най-голямата атомна бомба. Замърсеният уран хилядолетия няма да се почисти от района. Световната общественост би трябвало да принуди Русия да не се прибягва до повреда ", повтори терзанията си от анонсите от двете воюващи страни, че централата може да бъде взривена като провокация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР