На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна

...
На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна
Коментари Харесай

Предадоха на съд мъжа от Варна, убил брутално приятел от детството си

На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е предаден 37-годишният Венцислав А. за ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост, както и за дейности на полово задоволство посредством приложимост на мощ.

Разпоредителното съвещание по наказателното дело против подсъдимия за закононарушения по член 116, алинея 1, т. 6, по отношение на член 115 и по член 157, алинея 1 от Наказателния кодекс е планувано във Варненския областен съд на 29 май тази година.

Подсъдимият Венцислав и жертвата му – 35-годишният Явор С., били съседи преди години. След гибелта на майка му банката лишила парцела и Явор почнал да води бездомнически живот. От декември 2017 година той заживял в дома на Венцислав.

На 13 февруари вечерта зародил спор в жилището на Венцислав. Поводът за скарването сред него и приятелката му станало наличието на Явор. Разбрал за това, подсъдимият почнал да нанасял удари с ритници и юмруци и с дървена сопа по цялото тяло на Явор, които се отличавали с особена свирепост и грубост. Венцислав се възползвал от безпомощното положение на жертвата си след побоя и направил дейности на полово задоволство с приложимост на мощ. След това изхвърлил Явор от вкъщи си. Захвърлил тялото му в тревна повърхност до блока.

Около 10 часа на 14 февруари 2018 година инцидентен минувач забелязал лежащ мъж. Разпознал Явор и се обадил на тел. 112. Дошъл екип на спешна помощ. Докато медиците преглеждали пребития Явор, на паркинга дошъл и Венцислав. Той разказал, че пребитият живеел при него, само че не се прибрал предната вечер.

Веднага по-късно Венцислав се обадил на своя прочут Руси Д., прочут като Руси Полковника. Явор умрял на път за болничното заведение, а за гибелта му подсъдимият научил от полицейски чиновник от Трето районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи. За да не падне съмнение за породената гибел върху него, той си обезпечил оправдание.

Ако бъде приет за отговорен за тези закононарушения, Венцислав А. може да получи наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР