На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен

...
На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен
Коментари Харесай

Съдят трима молдовци за грабеж от бензиностанция край Шумен и побой на служителка

На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен са предадени 28-годишният Дмитрий Р. и 22-годишните Андрей Кр. и Андрей К. за осъществен обир на бензиностанция на „ Петрол “ в съучастничество като съизвършители, като е била породена междинна телесна щета на служителката там.

``
реклама

Тримата подсъдими са жители на Република Молдова и ще дават отговор за осъществено закононарушение, което се санкционира с отнемане от независимост от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на отговорните.

Молдовските жители пристигнали у нас с автомобил на 8 април предходната година. Целта на пътуването до България била да закупят автомобил на подсъдимия Андрей К. Настанили се на хотел в Шумен. Подсъдимите Андрей К. и Дмитрий Р. предложили на приятелите си да извършат обир на бензиностанцията на Пети километър край Шумен. За грабежа закупили ръкавици и приготвили четири маски с качулки.

На 11 април към 1,30 ч. след среднощ молдовците паркирали автомобила си на черен път покрай бензиностанцията, скрили се в храстите и следили нарочения на обир обект към 15 минути. На промяна била служителка, която говорела с клиент до бензинколонките.

Подсъдимият Андрей Кр. с пистолет-играчка в ръка и Григорий Т. с револвер без пълнител блъснали клиента, по-късно почнали да удрят служителката. Жената била издърпана зад бензиностанцията от Андрей Кр. и Андрей К., които траяли да й нанасят блъснал в главата, ритали я по ръцете и краката. От ударите нападателите й предизвикали междинна телесна щета, като счупили пръст на ръката й, довело до трайно усложнение в придвижването, а на клиента на бензиностанцията  била породена лека телесна щета.

Дмитрий Р. влезнал в бензиностанцията, взел металната каса  и всички побягнали към паркираната наоколо кола. По пътя касата била отворена, мъжете взели намиращите се в нея 254 лв. и я изхвърлили дружно с маските си. Още същата нощ четиримата молдовци напуснали България през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Силистра.

Те били открити от полицията като причинители на грабежа. През есента на предходната година съучастникът на тримата подсъдими Григорий Т. пътувал за Турция по бизнес, без да знае, че е открит като съизвършител в грабежа. Още щом влезнал в България, той бил арестуван под стража. Мъжът бил притеглен като обвинен от Окръжната прокуратура в Шумен и към този момент изтърпява ефикасната си присъда, откакто възстановил напълно породените имуществени вреди.

Тримата му съучастници  продължават да се търсят и делото против тях ще се гледа при изискванията на задочното произвеждане в Шуменския областен съд, който се чака да го насрочи за разглеждане.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
<
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР