На събитието правителството в Лондон е било представено от министъра

...
На събитието правителството в Лондон е било представено от министъра
Коментари Харесай

Във Великобритания обсъждат тайно планове за сближаване с ЕС

На събитието държавното управление в Лондон е било показано от министъра на жилищното строителство, районното развиване и междуправителствените връзки Майкъл Гоув - дълготраен помощник на някогашния министър председател Борис Джонсън, който интензивно се застъпваше за излизането на кралството от структурите на Общността преди референдума през 2016 година

 

В полемиките са взели участие представители на двете съществени политически сили в кралството, както последователи, по този начин и съперници на Брекзит, крупни предприемачи, банкери, дипломати и специалисти по защитата. Според изданието оповестената тематика на събитието е била: " Какво можем да създадем ние и нашите европейски съседи, с цел да създадем Брекзит по-ефективен? “

 

Представители на държавното управление, написа The Observer, са признали съществуването на голям брой проблеми, които са предизвикали излизането на страната от Европейския съюз, само че Гоув е подчертал, че в дълготраен проект това е вярното решение.

 

Организаторите също по този начин са признали, че " съгласно някои Обединеното кралство към момента не е намерило пътя си отвън Европейски Съюз “, а Брекзит " забавя икономическия напредък и отстрани капацитета “ на Англия.

 

Според източниците на изданието държавното управление е инициирало градивни полемики за нуждата от превъзмогване на идеологическите несъгласия вътре в страната и подготовка за преразглеждане на търговско-икономическите връзки с Европейски Съюз в посока на укрепването им, както и взаимно решение на проблемите със сигурността по отношение на спора в Украйна и притока на незаконни мигранти.

 

В същото време тематиката за връщането на Англия в Европейския съюз не е била повдигана.

 

Изданието заключава, че извънредно необикновеният междупартиен формат на полемики и пъстрият състав на участниците свидетелстват за това, че е изработен опит за разработване на обща позиция на торите и лейбъристите за по-нататъшно взаимоотношение с Европейски Съюз в навечерието на общите избори през 2024 година и идния през 2025 година развой на преразглеждане и усъвършенстване на Търговското съглашение и съдействие сред Обединеното кралство и Европейски Съюз.

 

Както отбелязва The Observer, формален Лондон стартира да признава, че Брекзит в настоящия му тип е навредил на английската стопанска система и е довел до понижаване на стратегическото въздействие на кралството.

 

Обединеното кралство напусна Европейски Съюз в нощта на 1 февруари 2020 година след години на договаряния. На 1 януари 2021 година изтече преходният интервал, през който Обединеното кралство се съобразяваше със всички европейски правила.

 

През декември 2020 година страните подписаха съглашение за връзките след Брекзит, което допуска зона за свободна търговия за артикули и услуги без квоти и цени.

 

До юни 2022 година Обединеното кралство е изгубило 33 милиарда английски лири доходи от вложения и търговия заради Брекзит, съгласно оценки на Центъра за европейски промени.

 

Службата за фискална отговорност на Кралството пресмята, че сред 2016 година и 2030 година растежът на английския Брутният вътрешен продукт би бил с 4% по-висок, в случай че страната не беше напуснала Европейски Съюз. Това се равнява на загуба от 140 милиарда английски лири годишно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР