На руснаците в Поволжието никак не им е лесно -

...
На руснаците в Поволжието никак не им е лесно -
Коментари Харесай

Храната изчезва от рафтовете в руските магазини

На руснаците в Поволжието по никакъв начин не им е елементарно - питателните артикули са изчезнали от магазините в най-големия град в района, предава The Moscow Times.

От 20 януари жителите на Самара се оплакват от неналичието на пилешко месо, яйца, плодове и зеленчуци в супермаркетите. Представителите на комерсиалните компании изясняват неналичието на търсените артикули с сложните метеорологични условия, които доминираха в района в края на предходната седмица, и дават обещание да провеждат доставките през идната седмица. По данни на Samara.Online - към сутринта на 26 януари рафтовете с хранителни артикули в множеството магазини към момента са празни, макар че последствията от снеговалежа, който покри Самарска област на 20 януари, към този момент са отстранени.

" Доставките от дистрибуторските центрове бяха обновени в понеделник след отварянето на придвижването по автомагистралите, само че не на всички места беше допустимо бързото разтоварване на стоките заради проблеми с разчистването на пътищата за достъп. Следващата седмица чакаме да запълним изцяло магазините с подбор ", декларират от пресслужбата на ритейла X5 Group, представени от The Moscow Times.

От комерсиалната верига ПАО " Магнит " изясняват, че дефицитът на артикули е зародил заради рестриктивните мерки в придвижването на товарните транспортни средства, дължащи се на неподходящото време при започване на януари. В същото време компанията твърди, че дистрибуторските центрове разполагат с нужните ресурси от артикули в асортимента. Компанията " Лента " също се базира на метеорологичните условия и твърди, че пилешкото месо, яйцата, зеленчуците и плодовете са налични в магазините в " задоволителни " количества.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР