На руския президент Владимир Путин не му трябват големи жертви,

...
На руския президент Владимир Путин не му трябват големи жертви,
Коментари Харесай

Славчо Велков: Путин няма да преговаря със Зеленски 


На съветския президент Владимир Путин не му трябват огромни жертви, той би трябвало бързо да завърши спора. Той е подготвени да води диалози, само че първо желае да сложи Украйна на колене и да приказва със силата на оръжието. Toва съобщи някогашният зам.-външен министър Милен Керемедчиев пред Българска национална телевизия.

По думите му това не е дълготрайна окупация на Украйна, а заличаване на военния капацитет на украинската войска. Русия унищожава всичко, което е получено през годините от западните сътрудници на Украйна.

„В момента, в който беше взето решението участието в НАТО на Украйна и Грузия да бъде изнесено напред във времето, президентът на Русия има елементарен проект за дейности. „Дезинформационната акция беше доста комфортна за Русия и докара до едно паническо бягство и недоверие“, разяснява Керемедчиев.

Това, което сега ще стане е, че Полша ще бъде авангарда на прикосновение на силите на НАТО. Полша ще бъде първият пункт за внасяне на ново тежко въоръжение и главният пункт, през който ще излизат бежанци и ще влиза ново оръжие, чака Милен Керемедчиев.

Путин се стреми към бързо разрешаване на този боен спор, само че приказваме за блиц крик с оптималната мощност на съветската войска, затваряне на Крим без Донецк и Луганск и продължаваме по устието на река Днепър до Киев, изясни той.

Влизането в Украйна, където руснаците считат украинския народ за приятелски и славянски, среща митинги и в самата Русия, колкото и да са лимитирани и подтиснати от режима на Путин, те се усилват, означи Керемедчиев.

Според него рано или късно, само че Украйна върви към разединение. Киев малко или доста ще бъде под доста тежка опция да организира дипломатически дейности. Идеята е да не се влиза в пълномащабна военна интервенция, опциите на връзка на Зеленски с външния свят ще бъдат минимализирани и задачата е или да бъде подложен мароинетен режим, или единствено западната част да се назовава Украйна, сподели още Керемедчиев.

Експертът по сигурност Славчо Велков добави, че би трябвало да бъдем толерантни към ориста на хората, които бягат от военните дейности в Украйна. Действията започнаха с една многоходова осведомителна интервенция, чиято цел е била да се заблуди Западът и НАТО за приблизителната и същинската дата за военните дейности, уточни Велков.

Според Славчо Велков това не е нормално военно нахлуване, а се вижда съвсем безконтактна война от три посоки – от изток, север и юг основно към столицата и огромните градове с потребление на ракетни средства и на процедура това е една хибридна война. Руските войски към момента не са в Киев, само че те са на подстъпите на Киев. Киев е голям град, с забавна архитектура и в случай че съветската войска стартира бойни дейности за преодоляване на Киев в града, това ще усложни доста нещата, предизвести Велков.

По думите му многото жертви могат да нагнетят огромно напрежение в Украйна и в Русия. Когато се приказва за договаряния, става въпрос за форма на капитулация, счита Велков и добави, че Русия няма да договаря със Зеленски и неговият кръг. Победителите избират с кого ще договарят и това ще бъдат договаряния от съветска страна с военна група делегация на територията на Минск. В ролята на медиатор се явява Китай, предвижда Велков.

Той уточни, че украинската войска не е казусът на Русия. Украинската войска е жива, само че непрестанно дава жертви.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР