на Руската федерация около 6:40 сутринта в неделя, 13 август,

...
на Руската федерация около 6:40 сутринта в неделя, 13 август,
Коментари Харесай

Руското МО пусна кадри от ”Сукра Окан” frognews.bg

на Руската федерация към 6:40 сутринта в неделя, 13 август, патрулният транспортен съд на Черноморския флот " Василий Биков “ е разкрил товарния транспортен съд " Сукра Окан “ под флага на Палау по пътя към пристанище Измаил в Одеска област. Принуждавайки кораба да спре за инспекция, съветският транспортен съд разкрил сигнален огън, а по-късно войски от хеликоптер Ка-29 са кацнали на палубата.

След инспекцията, съгласно съветското министерство на защитата, " Сукра Окан " е траял да се движи към пристанището Измаил.

Украинските управляващи нарекоха случая с обстрела и претърсването на задграничен транспортен съд нарушаване на интернационалното морско право и желаеха задълбочено следствие и изясняване на всички условия към случая.

Това е първият случай на обстрел на търговски транспортен съд отвън украински пристанища, който попада под съветски радар, откакто Москва взе решение да се отдръпна от зърнената договорка с Украйна, реализирана със съдействието на Организация на обединените нации и Турция. 

Украинските управляващи предложиха на капитаните на кораби, които се насочат към украинските пристанища или назад, с цел да избегнат провокации, да се приближат допустимо най-близо до крайбрежията на северозападната част на Черно море, териториалните води на Турция, Румъния и България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР