На Рождество Христово времето ще бъде сухо. В началото на

...
На Рождество Христово времето ще бъде сухо. В началото на
Коментари Харесай

Очаква ни Коледа без сняг

На Рождество Христово времето ще бъде изсъхнало. В началото на деня температурите ще са към нулата. Дневните ще доближават до 15-17 градуса, в по-мъгливите место – до към 10, заяви в задатък пред Радио София Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В планините ще е слънчево и прелестно за разходка.

Около 28-29 декември се чака смяна във времето със мраз и превалявания, тук-там – сняг, само че това ще е кратковременно.

Коледа ще е топла в София - към 12-13 градуса, само че това не е изненада. Метеорологични проучвания се вършат у нас от края на XIX век и безснежни, относително топли Коледи е имало освен през последните 20 години.

Това разяснява пред репортера Ана Попова доцент Лилия Бочева, шеф на департамент „ Метеорология “ към Национален институт по метеорология и хидрология

В София най-топло по това време на годината е било през 1995 и 2009-а. Температурата е достигала до 19,4 градуса, предаде .

Доц. Бочева добави, че пред последните години междинните температури в България са по-високи от предни интервали, само че това се регистрира и в други страни, даже по-драстично.

Промените у нас са плавни, климатичните зони се резервират.

Зимите са с по-малко сняг, само че в първите месеци на годините се случват наводнения.

Обичайно най-топло през ноември и декември е край морето.

През 1925 година в Бургас по Коледа е измерена температура от 22,6 градуса.

В Плевен на 26 декември 1995-а. регистрираните градуси са 22,5.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР