На Род Лейвър Арена почитателите на женския тенис станаха свидетели

...
На Род Лейвър Арена почитателите на женския тенис станаха свидетели
Коментари Харесай

С тайбрек до 22: Блинкова спаси 6 мачбола и съкруши Рибакина в исторически мач на АО!

На Род Лейвър Арена феновете на женския тенис станаха очевидци на същински потрес. Още във втория кръг, Анна Блинкова победи една от огромните фаворитки за купата, Елена Рибакина в героичен конфликт с резултат 6:4, 4:6, 7:6 (20); като тайбрекът им в последния сет е най-дългият в историята на шампионатите от Големия шлем при синглите. В идващия кръг международната номер 57 ще срещне 26-тата сложена в схемата Жасмине Паолини.

Началото на мача бе равностойно за двете страни, само че при 1:1, представителката на Русия реализира пробив и пое контрола в свои ръце. Въпреки че международната номер 3 съумя да завоюва идващите геймове на личен сервис, международната номер 57 сподели превъзходството си над фаворитката и не позволи опция за поврат. Така Блинкова поведе с резултат 6:4.

Във втория сет 22-годишната рускиня още веднъж съумя да направи брейк, при резултат 1:1, откакто представителката на Казахстан водеше с 40:0. Но още на идващото подаване Рибакина изравни резултата. Въпреки мощната игра на по-нискоранкираната тенисистка, равнището на игра на шампионката от Уимбълдън през 2022-а се подвигна с повече уинъри и по-малко непредизвикани неточности и при 5:4 миналогодишната финалистка в Мелбърн съумя да завоюва гейма при начален удар на Блинкона и да изравни резултата в сетовете.

Драмата в третия сет не бе по-малка, тъй като международната номер 57 още веднъж поведе с пробив. При 2:1 за представителката на Русия, Рибакина имаше опцията да изравни, само че Блинкова устоя на офанзивата. Следваха няколко равностойни разигравания, а при 4:3 за аутсайдерката в дуела, представителката в топ 3, съумя да изравни резултата. Но тъкмо, когато нещата се обръщаха в интерес на казахстанката, рускинята си върна преднината. Въпреки това, Рибакина не се съобщи с още веднъж изравни с пробив на 0. Блинкова отвърна на идващото подаване с още един пробив. В дванадесетия гейм от сета представителката на Русия имаше мачпойнт пред себе си, но международната номер 3 сподели класата си и съумя да стигне до тайбрек. Дългият гейм стартира повече от добре за по-нискоранкираната тенисистка, повеждайки с 4:1, само че някогашната " мейджър " шампионка завоюва 4 следващи точки и изравни силите. Следваха няколко равностойни разигравания, като и двете ни предоставиха същински трилър. След цели 42 изиграни точки в тайбрека, Блинкова сподели по-здрави нерви и ознаменува най-голямата победа в кариерата си.

ANNA. BLINKOVA.

The moment Anna prevailed in a match etched into Grand Slam history. • • • • •
— #AusOpen (@AustralianOpen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР