На референдумите за присъединяване към Русия на контролираните от нея

...
На референдумите за присъединяване към Русия на контролираните от нея
Коментари Харесай

Референдумите в Източна Украйна: Войници с автомати придру...

На референдумите за присъединение към Русия на следените от нея региони в Украйна – Донецк, Луганск и Херсон, бойци с автомати съпровождат мобилните комисии. Така дружно обикалят от врата на врата.

Вотът е очевиден, а тук-там жители описват, че член на комисията попълня техния глас след вербален въпрос. Руската организация ТАСС прецизира, че искащите ще могат да гласоподават в естествена секция единствено в последния ден – вторник – от съображения за сигурност.

Американският президент Джо Байдън се закани, че Западът ще наложи нови стопански наказания на Русия при положение на анексиране на още украински райони. Той предизвести също, че в случай че Русия анексира украински територии, реакцията на Съединени американски щати ще е „ бърза и сурова “.

Продължава да има опашки по границите от руснаци, опитващи се да изоставен страната след оповестената готовност.

 



Според обществените мрежи съветските органи на реда са затворили елементи от границата с Грузия и са въвели полицейски час. Пропускат се единствено коли с локални регистрационни номера. Това е предизвикало някои локални да транспортират съграждани, пристигнали от други региони.

А украинският президент се обърна към сънародниците си в окупираните региони, където също се набират бойци: „ Скрийте се от съветската готовност, пробвайте се да се придвижите до освободените украински територии. А в случай че въпреки всичко се озовете в съветската войска, саботирайте дейностите й и ни изпращайте информация за врага “.

След митингите против мобилизацията, нощес в Москва и Санкт Петербург се организираха и проправителствени демонстрации в нейна поддръжка и „ за “ референдумите.
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР