На редовния си седмичен брифинг ЦИК показа отделните компоненти на

...
На редовния си седмичен брифинг ЦИК показа отделните компоненти на
Коментари Харесай

ЦИК показа как изглежда машината за гласуване отвътре

На постоянния си седмичен брифинг ЦИК сподели обособените съставни елементи на машината за гласоподаване. Тя се запечатва и пломбира и не се отваря до края на изборния ден.

Към днешна дата в страната е несъмнено, че ще има 11 845 секции. Това обаче не е окончателният брой на СИК-овете, защото 48 часа преди изборния ден ще се разкрият СИК в обществени заведения, в места за задържане и така нататък, изясни представителят на ЦИК Росица Матева. Тя посочи, че е взето решение да се поправя броят на машините, които ще се употребяват в страната - 9369, като в 1105 СИК ще има по две машини.

" Броят на машините за гласоподаване отвън страната не е изменен. Днес обаче ще бъде разискван този въпрос и ще се вземе решение, защото има предложение от Министерство на външните работи в няколко СИК във Англия и Германия да бъдат сложени по една и надлежно по две машини. Към днешна дата устройствата, които ще се употребяват са 10 999 ", сподели още Росица Матева - представител на ЦИК.

Кандидатите за народни представители са 5333, от тях 1576 са дами.

В събота, на 17 септември, изтича срокът за подаване на заявки за гласоподаване по сегашен адрес, както и за гласоподаване на гласоподаватели с увреждания, които не могат да гласоподават в изборното помещение.

Машините с демоверсии към този момент са в страната. Графиците за гласуванията би трябвало да са на страниците на РИК. Тези машини са 395. Има една записана организация за изборите досега - " Алфа рисърч " и 9 неправителствени организации. До момента няма информация от кмета на Карлово за проблеми с организацията на изборния развой и обезпечаване на изборните пространства в наводнените села.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР