На работното място или у дома, даването на обратна връзка

...
На работното място или у дома, даването на обратна връзка
Коментари Харесай

8 начина, по които тялото говори по-силно от думите

На работното място или вкъщи, даването на противоположна връзка може да бъде едно от най-трудните провокации, пред които сме изправени. От една страна, би трябвало да бъдем честни; само че от друга – да сме деликатни и да не засегнем никого.

В последна сметка постоянно се оказваме стъпили върху фината линия сред поддържането на сърдечността и сполучливото реализиране на своята цел.

Създаване на доверие

Всички имаме потребност от позитивна атмосфера в нашите персонални взаимоотношения, само че същото важи и за работата: тя поражда доверие и сред сътрудниците. Редица проучвания демонстрират, че позитивната атмосфера на работното място е от значително значение за ангажираността на чиновниците и тяхната работливост. Чувството за сигурност насърчава експериментирането и нововъведенията, творчеството и чувството за персонална ангажираност в просперитета на компанията. Емпатията на работното място основава психическа сигурност, която в дълготраен проект усъвършенства даже самостоятелните резултати на чиновниците.

Когато използваме този тип положителен, отворен и подкрепящ жанр на противоположна връзка, в последна сметка сътворяваме доверие. Всеки човек, без значение от темперамента, възпитанието или възрастта, може да бъде същински себе си и даващ най-хубавото от себе си, когато атмосферата, в която живее или работи, е позитивна и подкрепяща.

Поддържане на позитивен звук

Според психолозите позитивните взаимоотношения на работното място могат даже да понижат разноските за опазване на здравето, тъй като доста усъвършенстват здравето на чиновниците. Проучвания демонстрират, че позитивните взаимоотношения на работното място ускоряват имунната система, поддържат в естествени граници кръвното налягане и сърдечния темп. Аналогично, да бъдеш в здрав брак или сантиментална връзка може да усъвършенства физическото и психическото ни богатство.

Проучване с присъединяване на 3 хиляди души демонстрира, че държанието и личността на ръководителите на екипи въздействат на сърдечното здраве на своите чиновници. Това изяснява за какво по-голямата част от хората избират работно място, което ги прави щастливи, а не това, което би им осигурило по-високи приходи. Щастието, което чиновниците търсят в длъжностен проект, се характеризира с положителни и подкрепящи взаимоотношения.

Тази нужда от положителна атмосфера у дома и на работа обаче, не изключва и потребност от даване на противоположна връзка, в това число сериозна. Въпросът е по какъв начин да я поднесем. Повечето препоръки в тази област се концентрират върху това какво да кажете - да вземем за пример, дано похвалата бъде доста по-обстойна от самата рецензия, слушайте повече, говорете по-малко и така нататък Това са значими препоръки, само че е значимо да знаете, че нашата невербална връзка е също толкоз значима, колкото и думите, които използваме.

Изражение на лицето

Ние си вършим заключения за това по какъв начин се усеща някой от изражението на лицето му. Нечия усмивка провокира нашата лична. По същия метод стоят нещата и с намръщените физиономии. Вътрешно ние постоянно записваме това, което усеща другият човек. Усмихването е толкоз значимо за обществените взаимоотношения, че можем да отличим дали някой се усмихва, даже и да не го виждаме сега. 

Усмихвайте се постоянно, тъй че да проектирате топлота и положително отношение.

Контакт с очите

Изследванията демонстрират, че очите в действителност са прозорците на душата: можете да разберете нечии страсти единствено по погледа на събеседника си. Контактът с очите е решаващата първа стъпка за резонанса, термин, който психолозите употребяват, с цел да опишат способността на човек да чете страстите на някой различен. Също по този начин е значимо да създадете чувство за връзка. Направете и поддържайте контакт с очите, когато давате на хората противоположна връзка.

Глас

От ранна детска възраст ясно осъзнаваме гласовете на хората, които считаме за значими, и методът, по който се усещаме, когато даден човек промени метода, по който приказва. Тонът приказва доста повече от думите и може изцяло да разкрие по какъв начин се усещаме. Всъщност, ново проучване потвърди, че постоянно можем да усетим нечии страсти единствено по гласа.

Поза

Начинът, по който човек седи – леко изкривен или изправен, с отворени или кръстосани ръце - предава обръщение.

Когато забележим някой да стои с кръстосани ръце, ние се усещаме по-малко свързани с него. Внимавайте за тази поза, изключително в обстановки, които са значими за вас. Не кръстосвайте ръцете си, кимайте и говорете единствено в верните моменти. Не забравяйте, че най-хубавият метод другата страна да ви чуе е, в случай че не сте преобладаващи.

Дишане

Изследванията демонстрират, че страстите, които усещаме, трансформират метода, по който дишаме. Вероятно сте забелязали, че когато сте уплашени или ядосани, дишате бързо и незадълбочено, а когато сте изтощени или раздразнени, е по-вероятно да въздъхнете. По същия метод, когато сме с някой, който въздъхва доста, може да се почувстваме подразнени. Преди диалога се пробвайте да извършите дълбоки, успокояващи вдишвания. Когато издишвате, сърдечната периодичност и кръвното налягане понижават, тъй че се концентрирайте върху издишването. Това ще ви даде опция да започнете срещата спокойни.

Внимание

Нашият разум се скита 50% от времето, демонстрират проучванията. Освен това, поради натоварените ни графици, известията и имейлите, които се появяват на екрана през целия ден, от време на време не присъстваме същински на никое място – въображаемо обработваме по-рано чута информация, разсъждаваме по публикация, която сме прочели, спомняме си телефонния диалог, който преди малко сме провели… Но когато не сме изцяло присъстващи, е по-малко евентуално да чуем какво имат да ни кажат хората, както и ловко да реагираме и отговорим.

Автентичност

Бъдете себе си. Не се правете на нещо, което не сте – единствено помислете по какъв начин се чувствате в компанията на някой, който се преструва или играе прекалено много функции, или просто е подправен. В множеството случаи се отдалечаваме от него с тягостно възприятие за стеснение или чувство, че сме били манипулирани. Между другото проучване на Станфордския университет демонстрира, че фалшът, който откриваме в своите събеседници, може да увеличи кръвното ни налягане.

Емпатия

Вместо да виждате противоположната връзка като " работа " или нещо неприятно, през което би трябвало да преминете, вижте диалога като опция да се свържете с различен човек, който има свои лични потребности и болки. Всеки в някакъв миг минава през сложни времена, слънчеви времена, мъчителни времена. Когато си припомните човешките прекарвания, които всички споделяме, ще откриете, че сте в положение да донесете добрина и съчувствие в диалога. Ако дадете противоположна връзка, ще проучите какво е предиздвикало вашия сътрудник или чиновник да работи по избран метод и ще намерите верните думи, с цел да насърчите друг вид държание. Изследванията демонстрират, че чиновниците се усещат по-лоялни и са въодушевени да работят по-усилено за мениджъри, които са състрадателни и общителни.

Емпатията не е единствено за очевидните моменти; тя е за всички моменти, в които не виждаме добре нещата към себе си и не знаем детайлностите за това, което се случва. Често не знаем какво предизвиква нежелано държание на работното място като пропуснати периоди или неточности. Въпросният чиновник или сътрудник може би претърпява сложен интервал – може би скоро е станал родител, може би е пред бракоразвод, може би има непосредствен, измъчен от съществено заболяване.

Това, което би трябвало да се стараем да не вършим, е да посочваме с пръст някого, критикувайки личността му – че е заплеснат, неетичен или ленив. Това не води до нищо положително в дълготраен проект. Създайте си процедура да изяснявате протичащото се и не забравяйте, че в множеството случаи нашето неправилно държание се дължи на ситуационни фактори.

Framar.bg

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР