На работно посещение в ТУ – Варна беше делегация от

...
На работно посещение в ТУ – Варна беше делегация от
Коментари Харесай

ТУ-Варна задълбочава сътрудничеството си с румънската Военноморската академия

На работно посещаване в ТУ – Варна беше делегация от Военноморска академия " Мирча чел Батран ", отпред с нейният ректор – суперинтендант флотилен адмирал доктор Алеку Тома, придружаван от доцент доктор полк. Каталин Попа, зам.-ректор по интернационалните стратегии, и кап. Мариус Куку, шеф на интернационален отдел и стратегия Еразъм+.

На срещата ректорите на двете висши образователни заведения - професор доктор Драгомир Пламенов и суперинтендант адмирал доктор Алеку Тома, обмениха хрумвания по отношение на разширение на съществуващия контракт за съдействие и съгласуване на бъдещите просветителни и научно-изследователски действия.

От страна на Техническия университет във Варна участваха и зам.-ректорът по образователната активност – доцент доктор инж. Мария Маринова и доцент доктор инж. Гинка Христова Иванова, началник на катедра " Електроснабдяване и електрообзавеждане " (EСEO) в Електротехнически факултет. Те набелязаха опциите за задълбочаване на съдействието в необятен набор от области, с акцент върху образованието и практиката на студентите в морските специалности.

Предвидени бяха продан на преподаватели и студенти посредством стратегия Еразъм+, образование на докторанти, общи научни и просветителни планове в модерните лаборатории и корабни симулатори на двата университета, присъединяване в научни конференции и шерване на просветителни и осведомителни запаси.

На края на срещата ректорите размениха почетни плакети и сувенири като спомен.

Военноморската академия " Мирча чел Батран " е основана през 1872 година и е акредитирана като обществена институция за висше политехническо обучение и научни проучвания в сходство с румънския закон за висшето обучение. Тя извършва задачата да образова и образова експерти за морската и пристанищната промишленост.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР