На провелото се миналата седмица заседание на временната Комисия за

...
На провелото се миналата седмица заседание на временната Комисия за
Коментари Харесай

Почти одобриха единствения кандидат за омбудсман на Благоевград, на 30 март ще е вече официално

На провелото се предходната седмица съвещание на краткотрайната Комисия за асортимент на претенденти за публичен медиатор за Община Благоевград, бяха прегледани постъпилите кандидатури за омбудсман. Председателят на комисията - Гергана Янчева разгласи, че има постъпили документи единствено от един претендент, а точно доцент доктор Валентин Пенчев Василев. Членовете на комисията разгледаха в детайли набора от документи и след малко разискване одобриха, че дават отговор на условията посочени в обявлението от 19.02.2018 година, и на съображение член 8, алинея 1 от Правилник за организацията и активността на публичния медиатор на територията на Община Благоевград.

Комисията взе решение чуването на претендента да се организира на 15.03.2018 година от 11.30 часа в 108 кабинет на Община Благоевград.

В сходство с взетото решение, през днешния ден  Комисията по номинация  проведе събеседване с позволения претендент за публичен медиатор на територията на община Благоевград доцент доктор Валентин Пенчев Василев. По време на събеседването доцент доктор Валентин Василев изложи своите визии за функционалността на публичния медиатор и метода на работа в осъществяване на делегираните му от нормативните актове пълномощия.

Членовете на Комисията по номинация единомислещо одобриха, че претендентът има нужните експертни и личностни качества за осъществяването на функционалността на публичен медиатор и оферират на Общински съвет Благоевград за гласоподаване кандидатурата на доцент доктор Валентин Пенчев Василев за публичен медиатор на територията на Община Благоевград.

Предложената кандидатура следва да бъде утвърдена с скрито гласоподаване на идната постоянна сесия на Общински съвет Благоевград на 30.03.2018 година Общественият медиатор ще бъде определен за период до приключване на мандата на сегашния Общински съвет.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР