На проведения на 17 и 18 февруари в София Национален

...
На проведения на 17 и 18 февруари в София Национален
Коментари Харесай

Успех на мездренските атлети на Националния шампионат в зала

На извършения на 17 и 18 февруари в София Национален шампионат по лека атлетика за мъже и дами в зала, състезателите от СКЛА Атлет-Мездра реализираха забележителен триумф, завоювайки общо пет медала – три златни и два сребърни .

21-годишният Мартин Балабанов бе звездата на шампионата, като завоюва две златни медала в самостоятелните надпревари на 1500 метра и 800 метра, като и при двете дисциплини сложи персонален връх с времена надлежно 3:50.52 минути и 1:53.24 минути. Брат му Иво Балабанов също сподели впечатляващи резултати , като завоюва злато на 3000 метра с време 8:30.20 минути и сребро на 1500 метра, завършвайки единствено на 24 стотни след Мартин.

Милица Мирчева добави още един сребърен орден към сбирката на клуба в дисциплината на 3000 метра за дами, като приключи с време 10:03.42 минути, изоставайки единствено на 42 стотни от първото място, макар стартирането с тежка травма на ахилеса.

Тези достижения освен акцентират изключителната подготовка и гений на спортистите от СКЛА Атлет-Мездра, само че и показват силата и духа на българската лека атлетика . Такива триумфи са вдъхновяващи освен за тяхната общественост, само че и за цялата национална спортна сцена, наблягайки смисъла на упоритата работа, посвещението и устрема към съвършенство .

СКЛА Атлет-Мездра продължава да построява своята известност като един от водещите клубове в българската лека атлетика , като развива надарени спортисти, които реализират значими триумфи на национално и интернационално равнище. Впечатляващите резултати на този шампионат са единствено началото на тяхното странствуване към още по-големи достижения в бъдеще.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР