На проведен Изпълнителен съвет на ПП „Републиканци за България“ бяха

...
На проведен Изпълнителен съвет на ПП „Републиканци за България“ бяха
Коментари Харесай

Репубиканци за България обявиха водачите на листите си за изборите

На извършен Изпълнителен съвет на Политическа партия „ Републиканци за България “ бяха разисквани, признати и одобрени водачите на листите за идните парламентарни избори. Председателят и зам.-председателят Цветан Цветанов и Павел Вълнев се включиха в срещата от Вашингтон, където са на работно посещаване. В срещата, която беше осъществена посредством платформата Zoom, взеха присъединяване представителите на Изпълнителния и Контролния съвет на партията.

Към този миг са ясни следните имената на претендентите за народни представители:

1-ви МИР-Благоевград - Цветан Цветанов

Председател на Политическа партия „ Републиканци за България “, с дълготраен политически опит. От 2009 година постоянно е бил лидер на листата във Великотърновски многомандатен изборен регион, а от 2013 година е лидер и в Благоевградски.

2-ри МИР- Бургас - доктор Виктор Серафимов

Доктор по интернационално право и интернационалните връзки. Завършил е СУ „ Свети Климент Охридски” и има спомагателна специализация „ Английско и европейско право” в Института за продължаващо образование на Университета Кеймбридж. Към момента е студент в магистърска стратегия по „ Бизнес администрация “ в Американския университет в България. От 2016 година е член на Управителния съвет първо на Българското национално радио, а след това на Българската национална телевизия. От учредяването на Политическа партия „ Републиканци за България “ взима интензивно присъединяване във образуването на структурите на партията, като е определен за административен секретар и представител.

Участвал е в редица работни и експертни групи към Комисията по просвета и медии към 42-то, 43-то и 44-то Народно заседание.

3-ти МИР - Варна - Веселин Василев

Завършил е Военна академия, има три магистратури по „ Публична администрация “, „ Богословие и теология “ и „ Национална сигурност и защита “. Два мандата е сполучлив кмет на Вълчи дол. Успешен предприемач. Семеен е, с едно дете.

4-ти МИР- Велико Търново - Цветан Цветанов

5-ти МИР- Видин - Огнян Ценков

Общински консултант в Общински съвет – Видин. Кмет на община Видин в мандат 2015 - 2019 година Заместник регионален шеф на област Видин в интервала декември 2014 - ноември 2015г. Инженер съобщителна техника, офицер от Българската войска. Семеен, със наследник и щерка и две внучки.

6-ти МИР - Враца - Тодор Тодоров

Криминален психолог, взел участие в разкриването на едни от най-тежките престъпни случаи, през последните 20 години. Вещ специалист по линия на Съдебно-психологични експертизи и шеф-инструктор в единственото полиграфско учебно заведение в Европа, прието от Американската полиграфска асоциация. Профайлър, взел участие в преодоляването на доста сериозни произшествия и заложнически рецесии.

7 - ми МИР - Габрово - Мариян Костадинов

Той е с добито инженерно обучение. Има дълготраен опит в проектирането и строителството на инфраструктурни обекти в региона на газоснабдяването и водоснабдяването. Натрупан опит в консолидирането на законодателство обвързвано с всички етапи в строителството - от устройствено обмисляне до въвеждане в употреба на градежите. В интервала 2009-2013 година взе участие в голям брой законодателни промени свързани с регламентиране функционалностите на заинтригуваните ведомства при пускане строителството на национални инфраструктурни обекти. В интервала 2009-2013 година е регионален шеф на Габрово.

8-ми МИР -Добрич - доктор Севдалин Куцаров

Кардиохирург с съвсем 30-годишен опит. Работил и специализирал във водещите международни клиники. Участвал в основаването на една от най-големите кардиохирургични клиники в страната. Множество участия в европейски и международни конгреси. Семеен, с две деца.

9-ти МИР- Кърджали - Илия Илиев

Икономист по обучение, със компетентност „ Икономика и ръководство на промишлеността. Бивш регионален шеф на Кърджали и общински консултант. Семеен, с едно дете.

10-ти МИР-Кюстендил - Милослав Методиев

Национал по битка и общински консултант от Бобов дол. Бивш народен играч по класическа битка. Печели 5-то място на Световното и Европейско състезание през 2018г. Четири пъти е състезател на годината на град Кюстендил. В момента се занимава с частен бизнес.

11-ти МИР Ловеч - Надя Бонева

Магистър по „ Право “. Експерт в Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред, работила е в Народното събрание от 1992 година досега, на разнообразни управителни длъжности. Съдебен заседател в Софийски областен съд досега.

12-ти МИР Монтана - Пенка Пенкова

Тя е единствената жена-кмет в историята на Лом, с три управнически мандата, член на УС на НСОРБ. Била е и зам.- ръководител в Постоянния комитет на Конгреса на локалните и районни управляващи в Европа. Носител е на наградите „ Жена на годината в област Монтана/2005 г./, „ Най-толерантната персона в община Лом /2006,2007 г./, златен орден „ За хората с положителни сърца” и премията „ Успешно ръководство на дунавска община” през 2018 година

13-ти МИР Пазарджик - Атанас Шопов

Атанас Георгиев Шопов е роден 1980 година, фамилен с две деца, втори мандат общински консултант ОС-Пазарджик. Той е с две висши образования със компетентност „ Логистика на сигурността “ и „ Стопанско ръководство “.

14-ти МИР Перник - Иван Анчев

Професионалист с 25-годишен опит в региона на националната сигурност и интернационалните връзки. Завършил компетентност „ Политология “ в СУ „ Св. Климент Охридски “, след което Академията на ФБР в Куонтико (Вирджиния, САЩ). Доктор по национална сигурност с дисертация по въпросите на ислямския радикализъм. Има задгранични дипломатически мандати във Вашингтон и Чикаго, последният от които е като общоприет консул на Република България в Чикаго (САЩ). Женен, с две деца.

15 -ти МИР Плевен - Владислав Николов

Икономист по специалност, с висше обучение, Магистър по „ Търговски бизнес и посредничеството “ в Стопанска академия „ Д.А.Ценов “- Свищов. Директор на дирекция „ Инспекция по труда “ – Плевен, депутат в 44-то Народно заседание. Член на комисията по „ Бюджет и финанси “. Зам.-председател на „ Комисия за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабанда “.

16-ти МИР Пловдив - доцент Христо Димитров

В интервала 1992 – 1997 учи компетентност „ Екология “ в Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски “. Дипломира се като Магистър със специализация „ Паразитология”.

През 2000 година печели конкурс за постоянен помощник по Зоология.

От 2006 до 2016 година е Главен помощник. През 2016 година е определен за доцент по Зоология към ПУ „ П. Хилендарски “. Става началник на трима докторанти, които създават дисертации в разнообразни сфери на зоологията. Освен преподавателска активност организира и дейна научно-изследователска работа в настоящи научни области: зоология, фаунистика, таксономия, териология, цитогенетика, биомониторинг, епидемиолого-паразитологични проучвания, оценка на консервационно-значими територии.

През 2013 година работи интензивно като специалист в Приоритетна ос 3 „ BG161PO005/09/31/01/08 – Развитие на мрежата Натура 2000”. Създава и управлява сполучливо експертен екип от страна на Пловдивски университет работещ по „ Национална стратегия за профилактика и надзор на векторно-предавани трансмасивни инфекции при хората в Република България 2014 – 2018 “ към Министерство на здравеопазването. От 2015 година взе участие и като специалист в актуализации на проект за ръководство на Природен парк „ Пирин “ и на Природен парк „ Витоша “. През последните години работи и по няколко интернационалните плана с присъединяване на Египет, Съединени американски щати, Турция, Гърция, Сърбия, Русия.

През 2017 година придобива спомагателна магистърска степен „ Финанси и банково дело “. От 2019 година става Ръководител на катедра Зоология към Биологически факултет на ПУ „ П. Хилендарски “. Участва в авторския състав на образователни принадлежности и монографии и на над 50 научни изявления в реферирани интернационалните научни издания. Семеен, с две деца.

17-ти МИР Пловдив област - Георги Пилев

На 33 години, заместник-областен шеф на област Пловдив в интервала 2014-2017 година, Магистър от Нов български университет гр. София със компетентност „ Бизнес администрация “, има добита магистратура и в Пловдивски университет по „ Публична администрация “. В момента работи в частния бранш.

18-ти МИР Разград - Димитър Стефанов

На 39 години, работи в интернационалните компании в областта на търговията и сега е треньор по баскетбол.

19-ти МИР Русе - доктор Ченко Сотиров

Стоматолог, притежател на една от най-хубавите дентални клиники в България. Д-р Сотиров има сериозен професионален опит, насъбран у нас и в чужбина, владее турски, британски и норвежки и е прочут на русенската общност като водещ специалист в региона на денталната медицина, член е на Изпълнителния съвет на партията.

20-ти МИР Силистра- инж. Петко Чамов

Магистър инженер по „ Комуникационна техника “, с спомагателна подготовка „ Финансов мениджмънт “ в СА „ Д. А. Ценов “- Свищов. В момента е шеф на комерсиално сдружение, член на Изпълнителния съвет на Републиканци за България. Женен е, с две деца.

21-ви МИР Сливен - Пенчо Недев

Пенчо Недев Иванов е роден 1959 година в Сливен. Преди повече от 20 години отпътува за Съединени американски щати. Постига aмериканската фантазия. Има транспортна компания в Чикаго. Сега се връща в родния си град, с цел да помогне за позитивната смяна. През целия си живот оказва помощ на българите в страната и чужбина. Подпомага интензивно българската общественост и черква в Чикаго. През 2018 година се връща и фамилията му подарява над 14 000 лева на отделението по Неонатология в окръжната болница в Сливен. Обявен е за най-големия частен донор на болничното заведение.

23-ти МИР София - Горан Благоев

Култовият ефирен водещ, историк по обучение с научна степен лекар по етнология, потвърдил се през годините като движимост ценител на етническата, религиозна и демографска проблематика. Безпощаден публицист-човек, предан на публични дела в това число отбрана на обичайните полезности, правата на българските общности в чужбина, декомунизацията и отстояване на българския народен интерес против непознати въздействия.

24-ти МИР София - доктор Джема Грозданова

Д-р Джема Грозданова е някогашен ръководител на Комисията по външна политика (2014-2020) и Комисията по европейски въпроси и надзор на европейските фондове (2013), депутат в четири състава на Народно събрание (2009-2020), три пъти вицепрезидент на ПАСЕ (2009-2011, 2015-2016 и 2018-2020) Страсбург, Франция, докладчик на ПАСЕ по процедурата на мониторинг за спазването на поетите задължения и отговорности от Украйна към Съвета на Европа (2018-2020). Член е на Европейския съвет по външна политика София, България, ръководител на групата за другарство България – Съединени американски щати (2015-2020), Магистър със компетентност стоматология и лекар по публично дентално здраве на Медицинския университет в София. Омъжена с две деца. Международен секретар на Републиканци за България и член на Изпълнителния съвет.

25-ти МИР София - Боян Йорданов

Волейболист, някогашен национал по волейбол, 3-ти в света на Световното в Япония през 2006г., най-хубав играч на Гърция няколко пъти, два пъти първенец на южната ни съседка с Олимпиакос, любимецът на българските почитатели, член на Изпълнителния съвет на партията.

26-ти МИР София - област - Чавдар Маринов

Живее в гр. Костинброд. Има професионален опит в земеделието над 15 години. Заемал е експертни позиции в Държавен фонд „ Земеделие “, Министерство на земеделието, храните и горите, ръководител на браншова Асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци, заместник-министър на земеделието в интервала май 2019- април 2020, член на Контролния съвет на Републиканци за България. Женен с две деца.

27-ми МИР Стара Загора - Петя Станева

Завършила е Магистратура „ Инвестиционен мениджмънт “ в Стопанска академия „ Д.А.Ценов “ - Свищов, Бакалавър по „ Счетоводството “ в Икономически университет-Варна. Работила е в областта на финансите- борсова търговия в Управляващо сдружение, като счетоводител и чиновник в ДАНС- Стара Загора, през последните близо 3 години. Семейна с едно дете.

28-ми МИР Търговище - Иван Цонев

Завършил в Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ със компетентност „ Право “. От 1994 до 1998 година е юрист в Българска народна банка, от 1998 година е юрист в Търговищка адвокатска гилдия. През годините два пъти е бил ръководител на ОИК-Попово. Семеен с две деца.

29-ти МИР Хасково - Радостина Циркова

Родена в Хасково, на 29 години. Бакалавър „ Международни връзки “ от Софийски университет; Магистър с почести „ Европейски въпроси “ от Болонски университет, Болоня, Италия с експертиза в областта на връзките ЕС-Китай-Африка; стипендиант на фондация Италия-САЩ за магистърска стратегия „ Глобален маркетинг и връзки “. Говори британски и италиански. От 2018 работи в областта на комерсиалния маркетинг в огромна интернационална компания в София.

31-ви МИР Ямбол - Георги Славов

Завършил Технически университет-София, компетентност „ Електронна техника и микроелектроника”, втора компетентност „ Мениджмънт и маркетинг”, следдипломна специализация „ Робототехника” и втора магистратура „ Бизнес администрация”. Работил в областта на образованието, банковия бранш и частния бизнес.

Три мандата кмет на град Ямбол - от 2007 година до 2019 година Успял като кмет да промени радикално образа на Ямбол - нов център; нов образ и функционалност на единствения по рода си в България „ Безистен”; съживен градски парк; построил канализация на най-стария квартал в града – „ Каргона” и пречиствателна станция; основал към момента единствения в България общински боен „ Музей на бойната слава” с неповторими за света експонати; върнал славата на античния град „ Кабиле”; възродил концепцията за „ Новата болница” в града и защитил парите за ремонта ѝ; решил сагата с небезизвестния блок 20 в град Ямбол; привлякъл съществени инвеститори; осъществил доста други значими за града си планове, както и направени и оставени в завещание десетки планове за най-значимите проблеми на Ямбол. Женен с две дъщери.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР