На протестни действия срещу обявената от руския президент частична мобилизация

...
На протестни действия срещу обявената от руския президент частична мобилизация
Коментари Харесай

Не на могилизацията.* Руското движение Весна свиква протести против изпращането на пушечно месо в Украйна

На протестни дейности против оповестената от съветския президент частична готовност приканва в телеграм и другите обществени мрежи Младежкото демократическо придвижване „ Весна “ (Пролет). Протестите са под мотото „ Не на могилизацията “, игра на думи, идваща от съветската дума могила, която значи гроб.

„ Току що Владимир Путин разгласи „ частична “ готовност в Русия. Това значи, че хиляди съветски мъже – наши татковци, братя и съпрузи – ще бъдат хвърлени в месомелачката на войната. За какво ще умират? За какво майките и децата ще проливат сълзи? За двореца на Путин. Сега войната същински ще влезе във всеки дом и всяко семейство. Досега управляващите говореха,че водят война единствено „ експерти “ и, че те ще победят. Стана ясно, че не побеждават, и за фронта започнаха да събират пандизчии. А в този момент е оповестена готовност.Значи ситуацията е извънредно тежко. Войната към този момент не е „ някъде там “ – тя пристигна в нашата страна, нашите домове, с цел да вземе нашите близки. И те би трябвало да умират, с цел да поправят грешките на путиновия режим, който вкара Русия в чудовищна кланица, изолираност и мизерия.Депутати и служители, които всекидневно виеха за потребността от готовност, ще си останат в своите топли кресла – живи и здрави. Ние считаме, че тъкмо те би трябвало да бъдат мобилизирани и пратени в Украйна – сами да гинат за болните си мечти, а не да насочат на гибел елементарни момчета.„ Весна “ афишира общоруска акция против мобилизацията – призоваваме ви да излезете по улиците на съветските градове още през днешния ден в 19:00. Скоро ще обявим местата за Москва и Санкт Петербург. В районите призоваваме независимо да изберете местата и да ни ги съобщите в чат ботовете, с цел да ги посочим в лист.Протестната акция е единствено началото. Ние сме уверени, че решението за „ могилизация “ може да стане краят на тази власт. Сега на страната ни й е нужно да излезем. Всичко е в нашите ръце.Днес, 21 септември, в 19:00 часа по локално време в центровете на всички съветски градове. "

Неформалната младежка организация „ Весна “ е основана на 3 февруари 2013 година в Санкт Петербург вследствие на обединяване на младежката секция на партия „ Яблоко “, и организациите „ Отбрана “ и „ Солидарност “. Първоначално се занимава с местни градски проблеми, като, да вземем за пример, акция за развиване на нощния градски превоз или тази срещу наложителната регистрация по местопребиваване. През 2017 се „ Весна “ се включи в акцията за допускане на Алексей Навални до президентските избори през 2018. След 24 февруари „ Весна “ стана един от уредниците на антивоенните митинги в цяла Русия, като тази на 27 февруари, при която бяха арестувани над 2800 души.

* от съветското могила – гроб, б. р.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР