На протест пенсионерски организации настояват за увеличение на всички пенсии

...
На протест пенсионерски организации настояват за увеличение на всички пенсии
Коментари Харесай

Пенсионери излязоха на протест пред парламента

На митинг пенсионерски организации упорстват за нарастване на всички пенсии с към 22 %. Пенсионерите желаят това да се заложи още в бюджета за 2018 година

Хора от цялата страна са се събрали пред Народното събрание. Те упорстват пенсиите да се преизчисляват всяка година съгласно осигурителния приход от миналата, както и да се промени коефициентът, по който се случва това, осведоми.

Част от пенсионерите споделиха, че при нарастването на пенсиите през юли тази година, са получили сред 6 и 7 лева, което е обидно и по никакъв метод не им оказва помощ да живеят по-добре. Други пък споделиха, че не са получили никакво нарастване. Всички се сплотиха към концепцията, че би трябвало да има по-високи пенсии и междинна пенсия от 250 лева е извънредно незадоволителна за естествен живот. Настояват и за по-добро опазване на здравето, както и за по-високи добавки.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и народни представители от левицата излязоха да беседват с протестиращите възрастни хора. Нинова акцентира, че левицата постоянно ще се бори за преизчисляване на всички пенсии. Тя напомни, че това е правено през 2008г. и преизчисляването тогава е довело до забележителното им увеличение. „ Ще го създадем още веднъж. Ще се борим до дъно и за това, което сте ни поръчвали постоянно – Закон за възрастните хора, който да ви подсигурява почтена, обществена, дейна позиция и живот и на вашите години “, акцентира Нинова.
 ninova1
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР