На Пристанище Варна Запад продължава проверката на 25-те контейнера със

...
На Пристанище Варна Запад продължава проверката на 25-те контейнера със
Коментари Харесай

Продължават проверките на съмнителния боклук на пристанище Варна Запад

На Пристанище „ Варна Запад " продължава инспекцията на 25-те контейнера със подозрителен отпадък. Те са изпратени от Италия до българска компания, която съгласно Търговския указател има лиценз за импорт на отпадък. Пратката бе отворена, откакто на 16 януари е подаден сигнал, че товарът не е потърсен от притежателя си.

Контейнерите са потеглили от пристанището в Салерно и са пристигнали на „ Варна Запад " на 9 октомври предходната година. Изпращач е „ Дентиче Пантелоне " със седалище в Авелино, адресат - софийската компания „ Блацион ". След като те не са потърсили контейнерите, е формирано досъдебно произвеждане и се стига до инспекция на наличието. В тях е трябвало да има каучук и пластмаса, които са годни за преработване, само че съгласно източник на " По света и у нас ", в тях е имало детски играчки, облекла, битови уреди.

Контейнерите са имали позволение за престой на пристанището до 90 дни. След като притежателят не реагирал на предизвестието, изпратено от митницата, от там подали сигнал в прокуратурата.
Владислава Панайотова, краткотрайно и.д. областен прокурор на Варна: На място е изпратен екип от прокурор от районна прокуратура във Варна - прокурор Невена Илиева, както и чиновници на ДАНС, ОД Министерство на вътрешните работи Варна и Регионална инспекция за опазване на околната среда.  Проверяват контейнери с боклуци от Италия на пристанище Проверяват контейнери с боклуци от Италия на пристанище "Варна-Запад "
Контейнери със подозрителен отпадък са открити на пристанище „ Варна-Запад " и сега тече инспекция на наличието им. Товарът е изпратен от Италия, по...

Според Търговския указател притежатели на компанията са македонските жители Блаже Христовски и Горан Ангелов, италианците Ецио Боче и Винченцо Трассари и българската компания „ Юпитер секюрити ". В единия от офисите на компанията в София, съгласно съседи, през днешния ден е имало скандал.

На другия посочен адрес, съгласно съседите, въобще няма такива компании.

До момента няма арестувани и разпитани хора. Поне към този момент няма данни компанията да е засичана при други сходни покупко-продажби.
Ст. комисар Даниел Пашов, шеф ОДМВР Варна: До този миг няма такава информация.
Експертиза ще откри точното наличие на контейнерите и дали товарът е рисков.

След като приключат всички инспекции, ще бъде взето решение какво ще стане с контейнерите. Един от разновидностите е боклукът да бъде върнат на фирмата-изпращач в Италия.
Още по тематиката Казусът с боклука
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР