На презентация пред акционерите за резултатите на компанията Tesla през

...
На презентация пред акционерите за резултатите на компанията Tesla през
Коментари Харесай

Илон Мъск ще създаде революционна застрахователна компания

На презентация пред акционерите за резултатите на компанията Tesla през второто тримесечие Илон Мъск, наред с други неща, разгласи подготовката за основаването на едноименна застрахователна компания, заяви Business Insider.

Според първичните проекти, клонове на „ Tesla Insurance “ би трябвало да се появят в няколко щата до края на годината. " Ще създадем мощна, огромна застрахователна компания ", сподели Мъск.

Идеята е да се сътвори компания, която ще употребява информациите, събрани от автомобила, с цел да построи профил на лидера за оценяване на вероятността от злополуки и съгласно това да пресмята месечните застрахователни награди.

Предложението на Мъск да застрахова транспортните средства на Tesla не е ново. Собствениците на тези електрически автомобили от години се оплакват, че застрахователните компании ги таксуват прекомерно високо заради скъпите поправки.

 „ Tesla Insurance “ се появи в Калифорния през април 2019 година, тогава имаше опит за прекосяване в народен мащаб, само че уеб сайтът, в който първите членове се записаха, се срина и не беше възобновен.

Но Мъск е уверен, че компанията този път ще тръгне. Той прикани застрахователните сътрудници да дойдат и да работят за Tesla.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР