На пресконференцията си на 25 април руският външен министър Сергей

...
На пресконференцията си на 25 април руският външен министър Сергей
Коментари Харесай

Войната на НАТО срещу Русия вече е в ход

На конференцията си на 25 април съветският външен министър Сергей Лавров сподели, че „ НАТО, доставяйки оръжия на Украйна, всъщност влиза в прокси война с Русия “. Това е доста значима теза, която изисква личен разбор и осмисляне.

Според нашето Министерство на защитата [на Русия, бел.р.] на територията на Украйна има 6824 задгранични наемници от 63 страни. Сред тях са 1717 бойци от Полша, към 1500 от Съединени американски щати, Канада, Румъния и по 300 от Обединеното кралство и Грузия. Турция не стои настрани, изпращайки част от бойците, които преди този момент са воювали против Армения и Сирия, да вземат участие във военни дейности на страната на украинската войска.

Според украински източници, в това число всред изпратените от Турция бойци, е образуван " задграничен легион от доброволци ". Те вземат участие директно във военните дейности. Останалите, представляващи Съединените щати и Англия, работят като инструктори, образоват военните на въоръжените сили на Украйна в тактичност, огнева подготовка и взривяване на мини.

Това е, което е известно. Зад кулисите се крие фактът, че офицерите от НАТО реализират действителното управление на бойни елементи и подразделения за бойна поддръжка на Украйна. По-специално посредством предаване на информация от спътници за следене, самолети ДРЛО за авиацията, артилерия, както и други подразделения на въоръжените сили на Украйна.

В същото време военнослужещите от въоръжените сили на Украйна се употребяват като пушечно месо. В „ рисковата група “ постоянно са били напреднали контролери на самолети, наблюдаващи на пожари, наред с други военни експерти.

На представители на други военни специалности се създава тактичност на дейности против постоянните войски на Русия. След това получените разработки се употребяват от самите членове на НАТО.

Въз основа на опита, насъбран от бойните полета на Украйна, дейностите на западните елементи се оформиха по време на последните учения Cold Response 2022 („ Студен отговор-2022 “, Норвегия, март) и в Националния подготвителен център във Форт Ървайн.

От страна на въображаемия зложелател участваха рускоговорящи ролеви играчи, изобразяващи представители на вражеската страна, контролиращи измисления град Ужен и непрестанно разпространяващи дезинформация в обществените мрежи против бригада американски военни, подготвящи се да нападат града, високомерен от врага.

Западът е употребявал боен личен състав на други страни и преди, излагайки ги на огън. През 2016 година сирийският непрекъснат представител в Организация на обединените нации разгласи сензационна информация за залавянето на 100 и петдесет офицери на НАТО в източната част на Алепо. Дори описите на хванатите офицери бяха оповестени от президента на индустриалната камара в Алепо Фарез Шехаби.

От тях: американски офицери - 22, английски - 16, френски - 21, израелски - 7 и турски - 61. Това не е изолиран случай, като се има поради, че в Сирия има над шест хиляди преди малко разпознати задгранични наемници.

Подобна обстановка се наблюдаваше и в спора сред Армения и Азербайджан. Командирът на 3-та полева войска от сухопътните войски на Турция генерал-лейтенант Шериф Онгай планираше интервенцията в Карабах. Заедно с него работи генерал-майор Бахтияр Ерсай, който управлява Генералния щаб на Азербайджан.

Заедно с тях беше и " генералът на дроновете ", генерал-майор от турските военновъздушни сили Гексел Кахя. Именно той обезпечи потреблението на " Bayraktar TB2 ". За да го употребявате, имате потребност освен от самия БЛА, само че и от екипа, който го управлява и направлява. Явно това правеше той, както и поставяше цели на байрактарите. И спътниците на НАТО, и самолетите AWACS бяха идеални за това.

Турската диря при по-внимателно разглеждане се вижда и в Украйна. Освен байрактарите, стотици бойци бяха трансферирани с турска авиация през полския Жешов. В сирийския Африн, на териториите, следени от турски формирования, е ситуиран пункт за асортимент на искащите да бъдат изпратени в Украйна.

Джихадистите получават от бизнесмени от 2 до 2,5 хиляди щатски $ на месец, плюс плануваните заплащания за заличаване на съветска военна техника. На територията на Одеса с парите на украински предприемач от сирийски генезис Тарик Ал-Джасим е основано нелегално въоръжено формирование, състоящо се от членове на интернационалните терористични организации " Дивизия Султан Мурад " и " Джабхат Аш-Шамия ", наброяващи към 250 души.

" Байрактарите ", сходно на други безпилотни летателни апарати, откриха своето необятно приложение на почвата на Украйна. Само това демонстрира съществуването на най-малко инструктори, които образоват въоръжените сили на Украйна за работа с високоточни оръжия, придобили умения в Сирия и Азербайджан.

Има два съществени признака за наличието на НАТО. Първо, това е тактиката. И в Сирия, и в Азербайджан, и в Украйна има необятно публикувано потребление на БЛА. Дроновете се употребяват както за наблюдаване на придвижването на съперника, по този начин и за непосредствено заличаване на обекти.

В хода на тяхното използване се виждат главните детайли: при заличаване на военни уреди - разузнаване - затворени връзки - съгласуваност - поражение; при ориентиране на части (групи) към задачата: разузнаване-координиране-оттегляне.

Така да вземем за пример наш ескорт, забелязан от противников БЛА, беше заобиколен и бомбардиран сляпо с гранати, под контрола на БЛА и връзки, след което беше осъществено оттегляне.

Второто е нуждата от опитни оператори. Тези с военен опит са единствено в НАТО и Турция. Могат да се употребяват както независимо, по този начин и за образование на оператори от страна на Въоръжените сили на Украйна.

Откриването и насочването, като се изключи БЛА, се прави благодарение на военни спътници и самолети за ранно предизвестие. Излишно е да споделям, че това липсва в Украйна. За това се употребяват:

Boeing E-3A Sentry (LX-N90454) - аероплан за ранно предизвестие във въздуха на НАТО, " работещ " от територията на Румъния; Стратегически разследващ дрон на Военновъздушни сили на Съединени американски щати Northrop Grumman RQ-4A Global Hawk; Boeing RC-135V Rivet Joint от Военновъздушни сили на Съединени американски щати, позивна JAKE11, от Полша.

Работили са и над Черно море, когато крайцерът „ Москва “ е развален.

Друг източник на разследваща информация, която американците предават на въоръжените сили на Украйна, е галактическото оптоелектронно и електронно разузнаване. Това са РЛС " Лакрос ", " Топаз ", електронно разузнаване " Магнум ", " Ментор ", " Нарушител ", както и оптоелектронни КН-11, КН-12.

Разузнаването на обекти се прави 4 пъти дневно, а прелитането непосредствено над територията на Крим се прави два пъти. Максималната разграничителна дарба на бордовото съоръжение на оптико-електронните спътници е 0,3 - 0,9 метра.

Освен военните се употребяват и „ цивилен средства “, като спътници NAVSTAR и метеорологични спътници DMSP. Използват се и спътниците Starlink на Илон Мъск, които обезпечават 5G връзки.

В украинската войска се видяха приемници на Starlink и даже получихме нещо като трофей. Според разнообразни оценки в този момент в зоната на военни дейности има до 5000 приемника на Starlink, дарени по самодейност на Мъск. Също по този начин съдействието с Украйна беше доказано от Capella Space, MDA и Satellogic.

Сателитите записват работата на цялата радиотехника в зоната на бойните дейности, както „ нашите”, по този начин и на многочислените съперници. Въз основа на тях е показана карта на придвижването на съветски и украински елементи, която се обработва в център, намиращ се в Полша, след което се трансферира в украински елементи и подразделения.

Координатите на обособените цели " идват " непосредствено до изпълнителите, които се дефинират назад от западния щаб на основа въз основата на данните, с които разполагат. Получава се нещо като шах, при който фигурите на Украйна се местят от Запада.

Самият Пентагон не отхвърля предаването на данни на въоръжените сили на Украйна, които се употребяват против локалните въоръжени сили, както разгласи заместник-началникът на разследващия отдел Роналд Малтри на чуване в Комитета по въоръжените сили на Камарата на представителите на Съединени американски щати по въпроса за Украйна.

Атаки на наша територия от украински хеликоптери, в това число в региона на Брянск, Белгород, осъществени на ниска надморска височина, благодарение на „ пролуки “ в радарното поле, бяха осъществени благодарение на американското разузнаване.

Според една от версиите крайцерът " Москва " е бил развален от противокорабна ракета, изстреляна от група западни специфични елементи без знанието на Украйна.

Скоро се чака доставката на БЛА MQ-9 Reaper, предопределен да работи в огромни спорове с многослойна противовъздушна защита. Бойните благоприятни условия разрешават да се унищожава до танкова рота, в това число, да се поразяват обекти на разстояние до 1900 км от точката на политане. Следователно офанзивите против наша територия ще продължат.

Така че няма подозрение, че освен украинските войски се бият против нас. Целият Северноатлантически блок се бори против нас. Това се потвърждава от обсега на доставките на въоръжение и военна техника, наличието на самите задгранични военни като инструктори и директни участници във военните дейности, бойна тактичност, използванеjf на спътници за разузнаване и ориентиране на самолети и директно командване на подразделения.

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР