На пресконференция в Областен информационен център - Русе (ОИЦ-Русе) днес

...
На пресконференция в Областен информационен център - Русе (ОИЦ-Русе) днес
Коментари Харесай

ОИЦ-Русе продължава своята дейност до края на 2029 година

На конференция в Областен информативен център - Русе (ОИЦ-Русе) през днешния ден бе показан план № BG16RFTA001-1.006-0003-С01 „ Областен информативен център - Русе “ на стойност 999 007,80 лв., която е 100% безплатна финансова помощ с бенефициент Община Русе, финансиран от Програма „ Техническа помощ “.

Златомира Стефанова - заместник-кмет с сектор „ Международни стратегии и планове, вложения и благосъстоятелност “ и началник на план ОИЦ-Русе, откри срещата с съществена тематика „ Функционирането на Областен информативен център - Русе е обезпечено до края на 2029 година ”. „ Община Русе е измежду първите три общини в страната с утвърдени планове за даване на безплатна финансова помощ за активността на ОИЦ. Информацията е извънредно динамична и скъпа в наше време и по тази причина считам, че активността на осведомителния център е от изключителна значимост за сполучливото осъществяване на европейски планове в района “, уточни Стефанова.

Управителят на центъра Диана Аврамова срещна присъстващите с дейностите в новия план и подчертава върху новите моменти. „ Чрез осъществяването на дейностите, заложени в плана ОИЦ – Русе, през идващите шест години Центърът ще продължи да работи за повишение на информираността на обществото на територията на област Русе за опциите за финансиране, както и за постигнатите резултати по планове, съфинансирани от Европейски структурни и инвестиционни фондове и ЕФСУ, ще подкрепя използването на интегрирания териториален метод на територията на област Русе и ще продължи да работи за по-висока степен на бистрота и отчетност във връзка с европейските стратегии “, акцентира Аврамова.

В центъра работят 4-ма специалисти, които всекидневно осведомят на място, по мейл и телефон жителите, бизнеса, неправителствените организации и други заинтригувани страни за опциите, които дават Европейските фондове и за резултатите от плановете, които се осъществят на територията на област Русе. Екипът се стреми да увеличи информираността и потенциала на евентуалните бенефициенти.

Като част от мрежата от 27 регионални осведомителни центрове ОИЦ - Русе е един от факторите, който способства за сполучливото осъществяване на стратегиите през миналия и сегашния програмен интервал. ОИЦ подкрепя и процеса по използване на интегрирания териториален метод в България. Служителите от осведомителния център в Русе вземат участие в експертния състав на Регионалния съвет за развиване на Северен централен район в звената му за медиация и за обществени съвещания. С Решение на Министерския съвет ОИЦ е избран и като конструкция на едно гише за даване на информация и подкрепяне кандидатстването по процедурите за енергийна успеваемост.

Навременна, налична и потребна информация за активността на ОИЦ-Русе може да бъде открита на страницата на центъра във Facebook -https://www.facebook.com/OICRuse.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР