На премиерата на Дюн: Част втора актьорският състав привлече погледите

...
На премиерата на Дюн: Част втора актьорският състав привлече погледите
Коментари Харесай

Коя е Футура от романа Метрополис, която вдъхнови костюма на Зендея за новия Дюн

На премиерата на " Дюн: Част втора " актьорският състав притегли погледите с. Тимоти Шаламе носи железни панталони, Флорънс Пю - черна рокля с качулка, а Аня Тейлър-Джой - бяла рокля с прозрачен плащ.

Зендея обаче е звездата, която изпъкна измежду всички със сребристия киборг костюм на Thierry Mugler от 1995 година



Стилистът на актрисата, Ло Роуч, взима тоалета от архива на френския фешън дизайнер Тиери Мюглер. Дрехата е основана взаимно с художника Жан-Жак Уркен по случай 25-ия празник на едноименната марка на Мюглер. За дрехата Уркен и дизайнерът употребяват отрязъци от плексиглас и от хром, а направата лишава шест месеца.

Модерът е въодушевен от героинята Футура от романа „ Метрополис “ на Теа декор Харбу от 1925 година

Футура може да ви е позната и като Maschinenmensch („ човек-машина “ от немски) или Мария от кино акомодацията на романа на Фриц Ланг. Във кино лентата от 1927 година немската актриса Бригите Хелм се превъплащава в Мария. Хуманоинният робот е дело на учения Ротванг като респект към умрялата му държанка Хел, макар че в книгата те нямат връзка.

„ Не може да има съгласие сред ръката и мозъка, в случай че сърцето не работи като медиатор “, гласи откъс на героинята.





Maschinenmensch е един от първите роботи, изобразявани в миналото в киното. В резултат на „ Метрополис “ концепцията за научната фантастика се разпространява в международен мащаб.

Външният тип и концепцията на хуманоидния робот са повлияли на доста създатели през годините - за обложки на музикални албуми, костюми и даже в препатки на песни. Сред тях са Бийонсе, Мадона, Лейди Гага, Фреди Меркюри и Уитни Хюстън. Оригиналните планове на дизайнера Ралф Макуайър за C-3PO в " Междузвездни войни " значително се основават на Maschinenmensch, въпреки и в мъжка версия.

Тиери Мюглер, който умря на 73 години през 2022 година, бе прочут с любовта си към спектакъла - той пробива като дизайнер през 70-те години на предишния век и бързо става известен в театралните среди с работата си. Мюглер в началото желае да е танцьор, само че впоследстиве се обръща към стилния дизайн. Облеклата му са въодушевени от супергерои, богини, кабаре звезди и анимационни герои. Характерният контур на Мюглер е извърнат триъгълник с огромни, структурирани плещи и стегната талия.

Дизайнерът бързо се утвърждава като желан измежду звезди. През 1979 година Дейвид Боуи облича розова рокля на Мюглер във видеоклипа към " Boys Keep Swinging ".

През 80-те години стилните ревюта на Мюглер стават именити. През 1984 година той провежда първото комерсиално фешън шоу с продадени 6000 билета на стадион " Зенит " в Париж.

За край моделът Пат Кливланд (тогава бременна в шестия месец) се спуска от небето като Мадона в транспарантна рокля от шифон.



Ретро-футуристичната железна визия на Зендея прилегна идеално за премиерата на втората част на научно-фантастичния филм на режисьора Денис Вилньов по " Дюн " от Франк Хърбърт. Премиерата в България по кината е на 1 март.

Тоалетите на актрисата постоянно притеглят погледите на аления килим, само че този път мнозина са съгласни, че и тя надмина себе си. Остава ни единствено да стискаме палци, че ролята ѝ в " Дюн " ще оправдае упованията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР