На премиера Денков мога да му кажа, че хората се

...
На премиера Денков мога да му кажа, че хората се
Коментари Харесай

Борисов към Денков: Хората се изпотрошиха по заледените улици на София

На премиера Денков мога да му кажа, че хората се изпотрошиха по заледените улици на София, тъй че рискът за здравето на хората беше там. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на министър-председателя, който разкритикува решението на здравната комисия да не поддържа бюджета на НЗОК за следващата година.

" Ние не сме срещу бюджета. Смущава ни, че се не разрешава откриването на нови лечебни заведения и публичните поръчки за онколекарства, които отиват непосредствено в Касата ", акцентира Борисов и посочи: " Искаме министърът да си носи директна политическа отговорност ".

Пред публицисти в Народното събрание водачът на ГЕРБ съобщи: " Въздържахме се, с цел да може в зала да питаме за какво желаят публичните поръчки да идат в НЗОК и за какво не разрешават нови клинични пътеки ". Борисов посочи, че това не значи, че ГЕРБ желае оставката на здравния министър.

Той увери, че централният бюджет към този миг ще бъде утвърден.

Относно опцията за пласиране на земи от държавния аграрен фонд Борисов акцентира, че плодородните земи не би трябвало да се разпродават. “Има земи, които не се употребяват, това може да се прегледа, само че не и да се разпродават плодородни земи ”, разясни водачът на ГЕРБ.

По мотив основаването на анкетни комисии за следствие, Бойко Борисов акцентира, че си има служби, които да водят следствие. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР