На предстоящото си заседание ще гласува финансиране по Програма за

...
На предстоящото си заседание ще гласува финансиране по Програма за
Коментари Харесай

СОС разглежда финансиране по Програмата за развитие на детско-юношеския спор

На идното си съвещание ще гласоподава финансиране по Програма за развиване на детско-юношеския спорт за 2021-а година. Документът е създаден в сходство с Националната тактика за развиване на физическото образование и спорта и е ориентирана към подкрепяне активността на спортните клубове за развиване на спорта за подрастващи в София. Общият размер на програмата възлиза на 900 000 лв., а оптималната стойност на финансиране на един план е 40 000 лв.. Одобрените планове могат да бъдат свързани със:
- Подготовка на деца и младежи от детско-юношеската школа
- Участие на детско-юношеска школа в до 3 прояви от Държавния състезателен календар на съответната Национална федерация
- Организиране и осъществяване на спортни прояви, които не са включени в Държавния състезателен календар
- Участие в до 2 интернационалните надпревари, за които няма държавно финансиране
- Организиране на акции за приобщаване на деца и младежи в спортни действия
- Материално техническо съоръжение
 Групата на ГЕРБ-СДС в СОС отбрани измененията в Закона за устройство на територията Групата на ГЕРБ-СДС в СОС отбрани измененията в Закона за устройство на територията
Промените в Закона за устройство на територията /ЗУТ/, които основния проектант на София предложи и бяха признати от Народното събрание, са...
- Наеми на спортни бази
- Стимулиране на треньори
След като отчетът на ръководителя на непрекъснатата комисия за децата, младежта и спорта Татяна Георгиева и отрасловия зам.-кмет доцент Тодор Чобанов бъде признат от СОС, ще бъде оповестена процедура по набиране на планови оферти в интервала от 17-и февруари до 18-и март. През април ще станат ясни спечелилите финансиране планове.
В последните 8 години в осъществяване на Стратегията за развиване на физическото образование и спорта на Следствен отдел към окръжна прокуратура са финансирани с над 2 млн. лв. 812 плана, които са обхванали близо 183 хиляди участници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР