На предстоящата в края на октомври среща на високо равнище

...
На предстоящата в края на октомври среща на високо равнище
Коментари Харесай

Бразилия търси международна помощ за Амазонската джунгла на Cop26

На идната в края на октомври среща на високо ниво по проблемите на климата в Глазгоу, Шотландия, Бразилия главно ще търси поддръжка за опазването на тропическите гори на Амазонската джунгла . Това съобщи външният министър Карлос Франка, представен от " Блумбърг ".
 Уволнения в Бразилия след неприятни данни за обезлесяването на Амазонка
Уволнения в Бразилия след неприятни данни за обезлесяването на Амазонка

Болсонару упорства за икономическо развиване, подценява еколозите

" В Бразилия имаме бюджетна дисциплинираност и таван на разноските и те ни водят до различен въпрос: по какъв начин светът може да помогне на Бразилия, сподели Франка в изявление в сряда. Имаме съдействие, само че, несъмнено, то може да бъде усъвършенствано.

Франка сподели, че Бразилия желае да ограничи противозаконното обезлесяване до 2030 година и да търси въглеродна индиферентност до 2050 година, десетилетие по-рано от плануваното.

" Ако можем да получим помощ от чужбина, от частни компании, несъмнено, можем да реализираме тези цели по-бързо, в сравнение с чакахме, в случай че просто разчитаме на оскъдните бюджетни средства ", сподели министърът. Той цитира стратегия " Зелен напредък ", която ще има за цел да насърчи екологично чисти вложения.

Припомняме, че управляващите в Бразилия Президентът на Бразилия Жаир Болсонару обаче дефинира като измама и неоправдани офанзиви против управляващите в страната паниките Той понижи финансирането на организации за запазване на околната среда и желае да освободи предпазени земи на Амазонка за промишленост.
 Болсонару вижда измама в данните за обезлесяването на Амазонка
Болсонару вижда измама в данните за обезлесяването на Амазонка

Той твърди, че разполага с същинските данни

На срещата в Глазгоу, известна като Cop26, която ще се организира от 31 октомври до 12 ноември, се чака стотици международни водачи да се договорят за по-бързо понижаване на излъчванията парникови газове. Тя бе избрана като най-важната среща за климатичните промени от договарянията през 2015 година, довели до Парижкото съглашение за климата.

Тя трябваше да се организира предходната година,
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР