На предстоящата лидерска среща на ЕС в Брюксел Австрия планира

...
На предстоящата лидерска среща на ЕС в Брюксел Австрия планира
Коментари Харесай

Австрия поставя 5 искания на срещата на ЕС за миграцията

На идната лидерска среща на Европейски Съюз в Брюксел Австрия възнамерява да сложи пет претенции, които незабавно би трябвало да бъдат изпълнени на европейско ниво, заяви австрийският вестник „ Кроне “, представен от Анадолската организация.

Според отчета, настояванията са:

- Комисията на Европейски Съюз би трябвало да заплаща за полицейски интервенции в чужбина, които служат за битка с незаконната миграция. Освен това тя би трябвало да оказва все по-голяма поддръжка на страните с външни граници в региона на отбраната на границите, по-специално с финансови средства за бъдещи инфраструктурни планове (напр. създаване на ограда по границата от България към Турция).

- Европейската комисия би трябвало да разпореди правенето на " Директива за отменяне " - аналогична на Директивата за краткотрайна протекция.

- Следва да се даде опция за осъществяване на процедури за даване на леговище в сигурни трети страни - модел, към който работят да вземем за пример Дания и Обединеното кралство.

- Трябва да се улесни отнемането на статута на протекция на лица, направили закононарушения.

- Комисията на Европейски Съюз би трябвало да сътвори и финансира пилотен план за бързи процедури за даване на леговище по външните граници на Европейски Съюз.

Австрия към този момент е подхванала " няколко други ограничения, с цел да подсигурява, че „ спирачката “ за даване на леговище е ефикасна и че мигрантският напън върху Австрия е понижен ", цитира „ Кроне “ неназован чиновник от Виена.

Освен това следва провеждането на взаимна полицейска интервенция с Унгария, известна като интервенция " Лисица ". Целта на интервенцията е да се направи невероятно влизането на незаконни мигранти в Австрия. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР