На председателски съвет е обсъдено поведението на депутата от ГЕРБ

...
На председателски съвет е обсъдено поведението на депутата от ГЕРБ
Коментари Харесай

Втори ден обиди и освирквания в НС, Спас Гърненски отнесе порицание

На председателски съвет е разисквано държанието на депутата от ГЕРБ Спас Гърневски. Той ще бъде осъден с неодобрение за вчерашното скандиране: ”Червени отпадъци ” от страна на ръководещите.
Това разгласи при започване на днешното пленарно съвещание ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Обидната реакция бе чута, откакто Българска социалистическа партия и " Атака " обкръжиха парламентарната естрада, а по-късно съвещанието беше прекъснато.

Самият Гърневски изясни, че през целия вчерашен ден е имало провокации и обиди по време на разискването на бюджета на страната. Докато Гърневски говореше от трибуната през днешния ден в пленарната зала се чуваха освирквания и подвиквания.

" Призовавам ви умерено през днешния ден и на следващия ден да приемем бюджета на страната. Ако някой се е почувствал обиден, се оправдавам ", сподели Гърневски.

Въпреки че Караянчева изясни, че това е първо нарушаване на депутата, по тази причина за него ще има единствено неодобрение, от Българска социалистическа партия желаеха Гърневски да бъде отхвърлен от съвещанието.

След разразилите се бурни пристрастености във връзка наказването на Гърневски ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева свика ексклузивен председателски съвет.

Тя предложения ръководителите на всички парламентарни групи в кабинета си,

с цел да се схванат по какъв начин ще продължи днешното пленарно съвещание.

Павел Шопов от " Атака " пък разяснява, че Народното събрание се занимава с фиктивен проблем. " Вече 20 години има и червени отпадъци, и сини такива. Докога ще продължи тази детска болест на българския парламентаризъм с наказванията?! ", съобщи той.

Шопов счита, че народните представители не би трябвало да влизат в такива дребнавости. От Българска социалистическа партия обаче са безапелационни, че са афектирани от държанието на Гърневски.

" Направихме всичко допустимо през днешния ден на председателски съвет да възтановим разговора в пленарна зала ", сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова от парламентарната естрада.

" Да потърсим консенсус, с цел да може да продължим с работата по гледането на бюджет на страната. За нас като ръководещи това е извънредно значимо, тъй като носим отговорност за приемането на този закон. Разбирам, че сътрудниците от опозицията са решили по всевъзможен метод да пречат. Могат да се намерят доста мотиви от всяка страна на залата, че са наричани с разнообразни обидни прилагателни. Не може една парламентарна група да постанова наказване. Вербалното послание е не по-малко тежко като засегнатост от физическото, което направихте вие през вчерашния ден с наличието на тази естрада ", съобщи Дариткова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР