На празника на Светите равноапостоли Кирил и Методий вицепрезидентът беше

...
На празника на Светите равноапостоли Кирил и Методий вицепрезидентът беше
Коментари Харесай

Йотова беше гост на 150-годишнината на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ във видинското Ново село

На празника на Светите равноапостоли Кирил и Методий вицепрезидентът беше посетител на 150-годишнината на Средно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ в село Ново село, област Видин. В школото се образоват 120 възпитаници, по-голяма част от които са със специфични просветителни потребности, от домове за деца, лишени от родителска грижа, с невисок обществен статус. Училището работи по разнообразни планове, в това число и с родители.

Ръководството е въвело и две професионални посоки – логистика на товари и услуги и лозаро-винарство. „ Далновидно управлението се е обърнало към професионалната сфера, с цел да даде поминък на учениците “, уточни вицепрезидентът и дефинира като огромна неточност ликвидирането на техникумите, защото през днешния ден пазарът на труда страда от неналичието на експерти.



благодари на учители, родители, деца, локалната власт и общността, че поддържат живо учебното заведение, тъй като „ няма по-тъжна панорама от затворено с тежък катанец школо “. „ Прекланям се пред труда на учителите, които се оправят с всевъзможни компликации в дребното село, с цел да образоват и възпитават нашите деца, да развиват гениите им, да им дават бъдеще “, съобщи в приветствието си вицепрезидентът.

„ През 1872 година, когато още я няма българската страна на международната карта и българският народ е под иго, в Ново село отваря порти учебно заведение, с помощта на родолюбиви българи, които отделят и последния си залък за това дело. Помним и предаваме на децата си този ярък образец “, уточни Йотова и акцентира, че през днешния ден нямаше да я има свободна и самостоятелна България, в случай че не бяха православната религия и образованието, които ни запазиха през тъмните епохи.



„ Пътят на знанието чака вашите стъпки “, обърна се вицепрезидентът към учениците.

уточни, че Северозападният район би трябвало да бъде предпочитан в стратегиите за излизане от рецесията, в плановете за възобновяване. „ Омръзна ни да слушаме за тактики, техният триумф е обратнопропорционален на вероятността пред хората тук. Време е за действителна работа “, съобщи вицепрезидентът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР