На пръв поглед, кафето е перфектната напитка преди тренировка -

...
На пръв поглед, кафето е перфектната напитка преди тренировка -
Коментари Харесай

Да пием ли кафе преди тренировка

На пръв взор, кафето е съвършената напитка преди подготовка - покачва концентрацията, дава чувство за повече сила и устойчивост, а и кофеинът се съдържа в обилие в съвсем всички прахообразни фитнес буустъри.

 Задължителни хранителни добавки за всеки фитнес фен
Задължителни хранителни добавки за всеки фитнес фен

Как по-бързо да се сбогуваме с коледните коремчета

Но какво вършим, в случай че сме от тези хора, които се разтреперват от по-силно еспресо, завива им се свят и даже омекват? И за какво, понякога, кофеиновите буустъри наподобява работят срещу някои от нас, като от време на време даже провокират неприятни чувства по време на подготовка?

Истината се крие в гените на всеки човек, демонстрира неотдавна провело се проучване на Американската спортна асоциация.

Всеки човек е наследил разнообразни гени, които предопределят по какъв начин тялото му реагира на храни и питиета. Генът, който дава отговор за метаболизма на кофеин в тялото, се назовава CYP1A2 . Различните му вариации в нашето ДНК рефлектират върху скоростта, с която тялото обработва и изхвърля стимуланта.

Изчислено е, че към 50% от световното население носи " муден " ген, който задържа кофеина в тялото за по-дълго и предизвиква упоменатите към този момент неразположения. Това е повода и някои от нас да реагират зле на кофеинови буустъри.

Единственият метод, носещите " муден " ген да се възползват от позитивните резултати на кафето преди подготовка, е, в случай че изпият напълно малко количество несилно кафе и пият доста вода по време на упражненията.

Но даже и в тези обстановки е допустимо покачването в силата и издръжливостта да са с до 10% по-ниски, в сравнение с при хора, които метаболизират кофеин по-бързо.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР