На пръв поглед храненето на котката е лесно начинание. Истината

...
На пръв поглед храненето на котката е лесно начинание. Истината
Коментари Харесай

Най-допусканите грешки при хранене на котка

На пръв взор храненето на котката е елементарно начинание. Истината обаче е, че обикновените пропуща и неточности в храненето водят до съществени последствия за здравето на домашния ви любим.

Котките са интелигентни и много претенциозни животни. Това се отнася и до храненето им. Те са доста по-взискателни към храната си от другите животни.

По природа котките са месоядни животни. Правилното им хранене е от извънредно значение за здравословното им положение.

Котките би трябвало да се хранят с най-хубавите храни. Ако се хранят с подготвени храни, то е добре да се избират най-качествените консерви. Ако ли ги храните с домашно приготвени храни, е добре да ги готвите.

Какви са грешките при хранене на котка?

Една от големите неточности е даването на сурова храна на котката. Несготвеното месо и риба са източник на болест и предизвикват витаминен дефицит.

Някои хора считат за обикновено да хранят котката с кучешка храна. Истината е, че другите животни се нуждаят от разнообразни хранителни субстанции. Така да вземем за пример в кучешката храна липсват нужните за котката потребни съставки като аминокиселината таурин да вземем за пример, нужни за естественото развиване на организма ѝ.

Котките не обичат студена храна. Ако ѝ дадете котешка храна непосредствено от хладилника, рискувате да не я допре. Тя избира затоплена до стайна температура храна.

 Котешки храни

Освен към самата храна котката е капризна и във връзка с съда, в който се поставя тя. Той би трябвало да е чист. Освен това котето се смущава се от звук и от наличието на непознати хора и животни. Липсата на нужните условия и комфорт могат да попречат на естественото ѝ хранене.

Същността на храната не би трябвало да се подценява. Добре е овкусените храни да не надвишават 20% от цялото наличие на дневната доза. Освен това не са нужни витамини или други котешки добавки, с цел да бъде хранителният режим пълностоен. Правилният им режим им обезпечава това по натурален път.

Изключително неправилно е да храним котката с остатъците от трапезата ни. Те са цялостни с сила, само че небогати на потребни субстанции. Тя може да получава 1–2 пъти седмично останки от трапезата и то след потреблението на главното меню.

Изключително неправилно е котката да се храни единствено с месо. В менюто ѝ наложително би трябвало да има качествена гранулирана котешка храна, с цел да се избегнат дентални проблеми.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР