На практика сме изпълнили числовите критерии за влизане във Валутния

...
На практика сме изпълнили числовите критерии за влизане във Валутния
Коментари Харесай

Борисов: На практика сме изпълнили критерии за влизане във Валутния механизъм II

На процедура сме изпълнили числовите критерии за влизане във Валутния механизъм II (ERM I). Това съобщи министър председателят Бойко Борисов.

Той и заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис разискаха макроикономическото развиване на България и готовността на страната ни за участие в еврозоната.

На срещата беше маркирано позитивното развиване на главните макроикономически, фискални и финансови знаци, по които се регистрира готовността на България за присъединение към еврозоната, оповестиха от държавната пресслужба.

Заместник-председателят на Европейска комисия изрази удовлетворение от намаляването на външния ни дълг, който в края на 2017 година доближи 25,4% от Брутният вътрешен продукт и подрежда България на трето място измежду страните членки на Европейски Съюз с най-нисък размер на консолидирания държавен дълг.

Премиерът Борисов уточни, че провежданата рационална и предвидима фискална политика, релативно ниското ниво на държавния дълг – надалеч под референтната стойност от 60% от Брутният вътрешен продукт, подхванатите от държавното управление ограничения за възстановяване на бизнес средата, са довели до повишение на доверието на вложителите и усилване на комерсиалната интеграция на страната ни. Борисов изрази очакване, че тези позитивни резултати ще доведат до по-висок стопански напредък и повишение на приходите на хората в България.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР