На практика със Законопроекта за изменение и допълнение на Закона

...
На практика със Законопроекта за изменение и допълнение на Закона
Коментари Харесай

С 83% се увеличава броят на хората, които ще получат социални помощи


На процедура със Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за общественото подкрепяне сме изправени пред основна промяна - промяна в региона на минималния приход и тя в действителност е в осъществяване на ограничения от Плана за възобновяване и резистентност. Реформата допуска установяване на правото на лицата, които ще получават обществени помощи въз основа линията на бедността. Размерът на помощта ще бъде привързан с границата на бедността.

Това изясни вицепремиерът и длъжностен обществен министър Лазар Лазаров по време на блиц контрола от трибуната на Народното събрание. Въпросът за обществените помощи, бе насочен от парламентарната група на Движение за права и свободи.

Броят на лицата, които се чака да бъдат подкрепени със обществени помощи ще се усилят с към 83%. Размерът на помощите ще се усилят от 65 до 120%. Това води до спомагателен запас в границите на бюджета на общественото министерство, което ще коства към 50 млн. лева Средствата от МТСП са обезпечени.

По този метод има и се преследват няколко цели - увеличение на лицата, които се употребяват от тази поддръжка, ориентиране на обществените помощи и повишение на адекватността на обществените заплащанията. МТСП е изготвило план на устав за използване на закона за обществено подкрепяне и са подхванати всички дейности за използването на новата промяна, която ще започва от 1 юни.

Има и редица облекчения, които уголемяват кръга от лицата, имащи правo на обществени помощи. Това, което планува правилникът е обвързвано с целенасочените помощни с изключение на обичайните обществени помощи, се придвижа лица от резидентен вид, които напущат обществените услуги заради навършване на пълноправие, да имат право от поддръжка в границите на 3 месеца за жилище, храна и облекла. Лица, които са получавали месечни и обществени помощи, само че стартират работа, още веднъж ще получават обществени помощи в границите на 3 месеца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР