На прага на пълна путинизация сме. На базата на измислени

...
На прага на пълна путинизация сме. На базата на измислени
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Властта се путинизира

На прага на цялостна путинизация сме. На базата на измислени и към този момент един път отхвърлени от съда обвинявания КОНПИ е на път да затвори дребното останали самостоятелни вестници посредством противоречиви сметки за цената на приватизирани активи. Един ден в съда несъмнено всички изказвания ще бъдат оборени, само че към този момент ще имаме цялостен медиен монопол. Това е задачата на интервенцията, написа в профила си във фейсбук Даниел Смилов.

С този акт ГЕРБ ще приключи трансформацията си във втора производна на Българска комунистическа партия. Политически Борисов възприе всички цели на Българска социалистическа партия от 90-те години: проверка и обвинение на приватизацията за всички беди в обществото, медийна монополизация и месене в правосъдната система, гледище за опазване на тесни стопански връзки с Русия, антилиберализъм и топла връзка с национализма и патриотарството. Нещо повече - ГЕРБ на процедура одобри централното обяснението на Българска социалистическа партия за "провала на прехода " поради "грабителската приватизация ", отричайки очевидната истина, че България беше разграбена ПРЕДИ приватизацията от 97-2001 година със схеми "вход-изход " и необезпечени заеми от банките. Сриването на стопанската система и финансовата система от 96-97 година бе структурната причина за обезценяването на държавните активи - нещо, което ГЕРБ не желаят да виждат. Така те де факто оневиняват Българска социалистическа партия за най-големия политически и управнически неуспех по време на прехода, поради който изоставаме от останалите страни от Източна Европа.

Икономически пък ГЕРБ се трансформира в инструмент на избрана формация, по този начин както Българска социалистическа партия стана патрон на основаването на "Мултигруп " и трибуквените мутренски конгломерати на 90-те. Групировката се вижда в огледалото на Борисов, само че може и с просто око.

Сигурно има някакви други разлики сред двете производни на Българска комунистическа партия, само че те са естетически, декоративни и свързани с биографиите и натюрела на водачите им. И може би е време тези, които тръбят, че ГЕРБ била "дясното " в България, да се осъзнаят. Такова дясно имаше към този момент у нас през 90-те посредством Българска социалистическа партия (което наричаше Желев "турчин с фес " и винеше Сорос за банкрута на банките от 96-97 г.). А през днешния ден такова "дясно " има в Русия. В обилие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР