На прага на ново десетилетие сме и е време да

...
На прага на ново десетилетие сме и е време да
Коментари Харесай

От кои дразнещи предразсъдъци е време да се откажем

На прага на ново десетилетие сме и е време да погледнем обратно и да забележим кои стандарти и предубеждения би трябвало да останат в предишното вечно.

Хората без сътрудник са обезверени да имат връзка.

Ако имаме вяра единствено на сантименталните комедии, то хората без връзки са освен самотни, само че и нещастни, обезверено търсещи обич и съществени връзки. Но не трябва да забравяме, че сме на прага на 2020-а година и сходно поверие е много остаряло и погрешно в днешно време. Все повече хора, които не са сантиментално обвързани, се усещат добре и не се стремят непременно да имат сътрудник, просто тъй като всички към тях към този момент са женени. Този тренд има и поддръжка от едно проучване, оповестено през 2017-а в Journal of Personality and Social Psychology, чиито резултати демонстрират, че средностатистически хората без връзка са с по-висока самокритика спрямо хората, които са имали връзка, траяла по-малко от година.

Женените хора са скучни.

Живеем във време, в което хората държат от ден на ден на персоналното си пространство, на свободата, желаят да се забавляват и това не се трансформира с брака, в противен случай. Женените хора също излизат и се забавляват, пътуват и вървят на нощен бар. Да, може би към този момент не е по този начин интензивно както в ергенските години, само че при предпочитание от страна на двойката, това е допустимо и се случва.

Женените двойки без деца нямат самообладание да имат бебе.

Само тъй като сте се оженили това не значи, че изгаряте от предпочитание да забременеете. Бракът не е единствено съображение да имаме дете, той съставлява заричане сред двама души, че ще се обичат и поддържат. Детето е знамение, което идва във времето, когато и двамата са подготвени и го желаят от сърце. Но не е наложително това да се случи още в първия ден след сватбата и несъмнено е фатализъм, който няма място в актуалното общество.

Младите хора вършат повече секс.

Един от остарелите предубеждения е, че младежите вършат доста повече секс. Това мислене е доста остаряло и е време да се откажем от него, защото хората на междинна възраст, а и по-възрастните също не страдат от липса на полово предпочитание. А с помощта на развиването на фармацията даже и с напредъка на възрастта можем да се радваме на превъзходен сексуален живот, заслужен за завиждане и от по-младите.

Връзките, в които има спорове, са обречени.

Разбира се, че свадите и разногласията в една връзка не са приятни или мечтани детайли, само че да се счита, че връзки, в които има спорове са обречени, е провокиращ и противен стандарт, от който е време да се отървем. Всяка връзка носи своята характерност и особеност, според от темперамента на двамата сътрудници. Понякога това може да породи съществени разногласия и даже кавги, само че да не докара до завършек на връзките.

Мъжете не се интересуват от романтика.

По хипотеза считаме, че мъжете не се интересуват от романтика и не са толкоз чувствителни, колкото нас, дамите. В някои случаи може и да е по този начин, само че е фатализъм да считаме, че важи за всички мъже или за множеството. Мъжете може и да са фенове на обичайните сантиментални жестове, само че умеят да бъдат сантиментални по собствен метод. За нас остава да ги оценяваме повече, когато го вършат, а освен да означаваме неналичието на жестове./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР