На прага на 2023 година десетки селища на фронтовата линия

...
На прага на 2023 година десетки селища на фронтовата линия
Коментари Харесай

Украйна в навечерието на 2023 г.

На прага на 2023 година десетки селища на фронтовата линия в Донецка, Запорожка и Херсонска област остават под съветски обстрел. Битките се водят както по суша, по този начин и във въздуха. Най-ожесточени са боевете край Бахмут. Един от целите за украинската войска остават дроновете, които влизат в стълкновение. В последния ден на 2022 година президентът Володимир Зеленски направи равносметка на протичащото се в страната му.

 
Тази година не просто защитихме нашата въздушна защита, само че и я направихме по-силна от всеки път. Но през новата година украинската противовъздушна защита ще стане даже по-добра и ефикасна. Може да се трансформира и в най-силната в Европа. Ще подсигури въздушното пространство освен над нашата страна, само че и на целия континент.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Зеленски добави, че производството и снабдяването с електричество също са измежду главните цели на Украйна за 2023г. Междувременно, киевските сили организират учения край границата с Беларус. Напрежението сред двете страни пораства през последните седмици, откакто се появиха подозрения, че Беларус може да са намеси във войната.

Припомняме, че преди три дни съветският президент Владимир Путин организира два диалога с Александър Лукашенко в границите на няколко часа.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР