На повечето американци, независимо дали харесват Доналд Тръмп или не,

...
На повечето американци, независимо дали харесват Доналд Тръмп или не,
Коментари Харесай

Застанал пред Путин, Тръмп ще попадне на руско минно поле

На множеството американци, без значение дали харесват Доналд Тръмп или не, евентуално им е искрено безразлично с кого ще се среща президентът при визитата си в Полша и Германия тази седмица. По-язвителните наблюдаващи може даже да обобщят, че тзи настройка се споделя и от самия Тръмп.

Има обаче и едно изключение: Владимир Путин.

На първата им среща няма подозрение, че за Тръмп залогът е по-голям, в сравнение с за Путин. Тръмп от една страна би трябвало да покаже на Америка и на света, че не разрешава нито да бъде манипулиран, нито притискан. Преди всичко европейските съдружници ще следят изнервени дали Съединени американски щати, водени от Тръмп, към момента твърдо си тежат на мястото, или се съгласяват с Русия по какъв начин да разпределят въздействието си в Европа.

Русия, деликатната тематика

Затова диалогът няма по какъв начин да е прекомерно сърдечен. От друга страна Тръмп би трябвало да държи отворени опциите връзките с Русия, достигнали историческо дъно, още веднъж да се подобрят, както той даде обещание. Следователно той ще желае да отбягва всеки ткрит скандал с Русия при първата среща, обвързван с дейстията на Русия в Украйна и със Сирия.

Русия е сложна тематика и поради хипотетичната съветска интервенция в президентските избори предходната година. Службите в Съединени американски щати са уверени, че акция за бойкот против демократите е била ръководена от Кремъл - разбирайте персонално от Путин - с цел да стане Тръмп президент и да се навреди на американската народна власт.

Тръмп би трябвало остро да подлага на критика Путин, само че не може

Предишният президент Барак Обама няколко пъти е предупреждавал Москва. Като заемащ длъжността Тръмп би трябвало да повдигне въпроса пред Путин и да даде да се разбере, че Съединените щати няма да оставят дейностите на Русия без отговор.

За задачата обаче Тръмп би трябвало първо намерено да признае, че е имало съветска интервенция в изборите. Той до момента го е правил постоянно с половин уста и с неразбираеми думи. Навярно се притеснява, че всяко подозрение за това по какъв начин са протекли изборите би могло да извика подозрение и за легитимността на успеха му.

Несклонността на Тръмп обаче е обвързвана с още една тематика: следствията във Вашингтон дали самият той или доближени са помогнали за саботажа на Москва. Засега няма директни доказателства, а единствено индикации. Тръмп обаче към този момент е наричал следствията " облак ", щръкнал над президенството му. В Хамбург той би трябвало да се занимава с индивида, докарал тези тъмни облаци.

Президентът на Съединени американски щати е новак на интернационалната сцена

Трети проблем за Тръмп в метода му към Русия е оскъдният му външнополитически опит. Тръмп се възприема като най-голямия търговец на всички времена, само че в интернационалната политика методът, който работи, от време на време е по-различен, в сравнение с този в недвижимите парцели.

Да вземем за образец НАТО: Тръмп желае да накара европейците да усилят разноските си за защита. Това е законна цел, която са преследвали и негови прародители. За да я реализира обаче, Тръмп употребява средство за напън - той отхвърли да поеме явен ангажимент към Член 5 от Северноатлантическия контракт (според който офанзивата по една страна членка е офанзива против всички останали - бел. ред.).

Макар това да усили натиска върху европейците да дават обещание по-голям бюджет, то даде по едно и също време с това мощен коз на Русия, защото раздруса НАТО и му сътвори чувство за неустановеност. Резултатът, който се счита, че създаде сякаш по този начин сполучливият метод на Тръмп: президентът отслаби най-важния политически и боен съюз на Америка. Той на процедура свърши работа на Кремъл.

Досега не е известно по какъв начин Тръмп си показва руско-американските връзки. За разлика от времето единствено преди няколко месеца той към този момент не обсипва автократа Путин с хвалебствия. Досега обаче не е изричал и дума рецензия за нападателната политика на Москва в страната и в чужбина. Може би светът ще се изненада през уикенда.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Президентът Тръмп (459)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР