На повече от 260 произшествия са се отзовали пожарникарите от

...
На повече от 260 произшествия са се отзовали пожарникарите от
Коментари Харесай

Над 260 пожара са загасили пожарникарите от Асеновград за осем месеца

На повече от 260 катастрофи са се отзовали пожарникарите от Асеновград за интервала от началото на 2018 година досега. Възникналите пожари са близо 150 от случаите, като 39 от тях са с нанесени директни материални вреди, заяви сътрудник на от града. През първите осем месеца на 2018 година тъкмо 90 пъти чиновниците на асеновградската Пожарна са излизали по сигнали за наводнени здания и жилища, както и поради паднали дървета. На произшествия, при които се е наложило да се употребява пожарникарска техника, с цел да се спасят потърпевши, огнеборците са се отзовали шест пъти.
Днес (14-ти септември) пожарникарите в България означават професионалния си празник. По този мотив бе проведена Седмица на пожарната сигурност, в който достъпът до Районната противопожарна работа в Асеновград бе свободен за по-любознателните. Проведена бе и проява на техника, екипировка и коли. Пред възпитаници бе изнесена сказка, демонстрираха им по какъв начин се борави с пожарогасител и по какъв метод се оказва първа помощ, при зародил пожар.
По думите на шеф група „ Пожарогасене” към РСПБЗН-Асеновград - старши контрольор Щелиан Гочев - техниката, с която разполагат асеновградските огнеборци, е изцяло задоволителна все още. Нужен е единствено ремонт на постройката, в която се обитава Службата. Служителите, които работят все още в Районната противопожарна работа, са 53-ма на брой. Засега не се регистрира и липса на фрагменти за обслужване на покриваната територия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР